Uspešno smo otvorili akcijo SIMBIOZA GIBA 2019!

0
1787

Občina Trzin je na športnem dvorišču pred Osnovno šolo Trzin gostila športno – glasbeno odprtje največjega tedna gibanja v Sloveniji! Akcija Simbioza GIBA, katere pobudnik je Simbioza Genesis, socialno podjetje iz Ljubljane, poteka pod sloganom Vse življenje se gibamo!, posega pa na področja medgeneracijskega sodelovanja, prostovoljstva in telesne aktivnosti – gibanja. Letos bo na rekordnih, več kot 664 različnih lokacijah, v obliki nudenja brezplačnih gibalnih aktivnosti za vse generacije – razpisanih je kar 2122 terminov, potekala še ves teden, do 21. oktobra.

Na otvoritvi sta vse zbrane pozdravila direktorica Simbioze Genesis, socialnega podjetja, Katja Pleško in župan občine Trzin, Peter Ložar. Sledilo je veselo športno druženje, ki ga je z vodenim razgibavanjem vseh prisotnih – mlajših otrok iz bližnje šole in starejših udeležencev iz Društva upokojencev Trzin Žerjavčki ter društva Šola zdravja – vodil center BodyFit, člani in članice pevskega zbora iz Osnovne šole Trzin pa so celotno dogajanje popestrili tudi s krasnimi pevskimi vložki.

Letošnja akcija je presegla vse dosedanje rekorde glede ponudnikov lokacij za izvajanje brezplačnih športnih aktivnosti, kot tudi samega nabora aktivnosti. Pohod, medgeneracijska vadba, vadba na poligonu in športne igre so najpogosteje razpisane vadbe v vrtcih in osnovnih šolah. Izbor vadb na preostalih lokacijah pa obsega aktivnosti od balinanja, plavanja, vodne aerobike, nordijske hoje, joge, plesa, pikada, vadbe za nosečnice, vadbe za malčke, vadbe za zdravo hrbtenico, mini golf, aerobiko, zumbe, aikido, tenis, judo, karate, folklore, windsurf, sup, jadranje in pedolino. V akcijo so se poleg osnovnih in srednjih šol, vrtcev vključili tudi zdravstveni domovi, domovi za starejše občane, športne zveze in društva ter športni in vadbeni centri po vsej Sloveniji. V tednu akcije bodo zdravstveni domovi izvajali teste hoje in svetovanje o primerni športni vadbi za posameznika. Po vsej Sloveniji se bo na slabih 200 lokacijah izvajala tudi jutranja telovadba 1000 gibov, ki jo bo izvajala Šola zdravja.
Lokacije v vašem kraju ali bližini lahko najdete s pomočjo interaktivnega zemljevida na tej povezavi https://www.simbioza.eu/sl/2019/. Na aktivnosti SIMBIOZA GIBA 2019 pa se lahko prijavite na tej povezavi https://www.simbioza.eu/giba/sl/2019/prijava ali telefonski številki: 040-336-311. Prijave udeležencev zbiramo tudi ves čas trajanja akcije!
Projekt sofinancira Ministrstvo za zdravje RS, projekt je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano. Partnerja projekta sta Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani (FŠ UL). Pridruženi partnerji so Zveza društev upokojencev Slovenije (ZDUS), Olimpijski komite Slovenije (OKS) in Šola zdravja.

Častna pokroviteljica akcije SIMBIOZA GIBA 2019, je ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, mag. Ksenija Klampfer, častni ambasador pa je radijski voditelj in športni navdušenec Uroš Bitenc.

Več o akcij SIMBIOZA GIBA 2019 si lahko preberete tudi na spletni strani: https://www.simbiozagiba.com/.

Simbioza Genesis, socialno podjetje

Ekipa SIMBIOZA GIBA

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here