Plesalci Šin Šin-a uspešni na VII. Baltski plesni olimpijadi v St. Petersburgu

0
1916

Rusko mesto St. Petersburg oziroma ˝Severne Benetke˝, ki je leta 1703 na podlagi vizije ruskega carja Petra Velikega zraslo na delti reke Neve ob Baltskem zalivu, je med 18. in 20. 10. 2019 ponovno gostilo evropsko prvensto z naslovom VII. Baltska plesna olimpijada.
Mladi in nadebudni plesalci Plesnega kluba Šinšin iz Kamnika Grega Golob, Živa Babnik, Zoja Pivec, Eva Dimec in Lija Osolnik so pod budnim očesom koreografinje Ane Medvešček v evropski plesni eliti in konkurenci v St. Petersburgu v različnih kategorijah dosegli več kot izjemne dosežke:
Grega Golob: 2. mesto v kategoriji modern solo mladinci;
Grega Golob: 3. mesto v kategoriji show dance solo mladinci;
Mala skupina Gossip Street (Grega Golob, Živa Babnik, Zoja Pivec, Eva Dimec in Lija Osolnik): 4. mesto v kategoriji show dance mladinci;
Grega Golob in Živa Babnik: 6. mesto v kategoriji show dance mladinci duo;
Živa Babnik: 11. mesto v kategoriji show dance otroci solo;
Eva Dimec: 18. mesto v kategoriji show dance mladinci solo.
Grega, Živa, Eva, Zoja in Lija in vodstvo Plesnega kluba Šinšin se donatorjem lepo zahvaljujejo za vso podporo in pomoč pri udeležbi na evropskem prvenstvu. Brez podpore donatorjev se tekmovanja, ki je predstavljalo veliko finančno breme staršev, ne bi mogli udeležiti.
Ob napornem tekmovanju so si tekmovalci vseeno utrgali nekaj časa, da so si ogledali to prečudovito in enormno mesto na SZ Rusije. Tako so si med drugim ogledali tudi zbirko umetniških del v znamenitem muzeju Ermitaž, ki jih je za časa svojega vladanja v 18. st. zbrala ˝mecenka umetnosti˝ razsvetljenska carica Katarina Velika, Petropavlovsko trdnjavo oz. zadnjim domom ruskih carjev, čudovito Cervev Odrešenika na Krvi ter seveda Nevski prospekt.
Domov se se vrnili polni novih idej in vtisov ter lepih spominov. V nadaljevanju jih čaka še svetovno prvenstvo v show plesih v Riesi v Nemčiji in svetovno prvenstvo v modern kategoriji v Ossi na Poljskem.
Polni zagona plesalci pridno nadaljujejo s treningi in že komaj čakajo na nove izzive.

Besedilo in fotografije: Kristina Omahna in Ana Medvešček


Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here