Kljub porazu odlična predstava domžalske Jasmin Sport Ledite

0
916

Uvod v osmo kolo državnega prvenstva je postregel z derbijem med domačo Jasmin Sport Ledito in Ježico, ki so ga z rezultatom dobile gostje.
1. SKL za ženske, 8. kolo
Petek, 8. november, ob 20:00

JASMIN SPORT LEDITA : JEŽICA 60:77 (17:12, 11:26, 14:18, 18:21)

Žibert 15 (6 skokov, 8 podaj), Pamić in Kozina Bubnič 14;

Naše košarkarice Jasmin Sport Ledita so pred številno domžalsko publiko odlično začele derbi proti Ježičankam in po uvodnih desetih minutah vodile s petimi točkami razlike. Drugih dvajset minut je pripadlo gostjam, ki so si v zadnjih štirih minutah prvega polčasa pred nadaljevanjem priigrale deset točk prednosti. Kljub dobremu odporu skozi celo tekmo in nekaj odličnih potez naših igralk, smo na koncu le morali priznati premoč ekipi Ježica iz Ljubljane.
Lahko povemo,da smo pričakovali težko tekmo, saj nam v ekipi manjkajo 4 igralke,ki so ključnega pomena v sami sestavi ekipe tako karakterno kot tudi igralsko. Kljub temu smo s tekmo lahko več kot zadovoljni. Odlično so se znašle pod koši mlade igralke, nudile več kot pričakovan odpor ter veliko mero poguma pri odločitvah v fazi napada, kar je za velik napredek v njihovem igralskem razvoju..

“V domači dvorani Srednje šole Domžale smo odigrali, pred polnimi tribunami v čudovitem vzdušju, zelo dobro tekmo. Kljub nepopolni zasedbi smo pokazali dober odpor in tudi mlajše igralke so v težki tekmi pokazale pravi karakter. Čestitke nasprotnicam za zmago, našim igralkam pa za pristop, energijo, voljo, željo in noro podporo s klopi. Zahvala tudi vsem obiskovalcem za športno navijanje in sosedom Košarkarjem Helios Suns za obisk in podporo s tribun.” so besede predsednice ŽKD LEDITA , Elvire Rošić Ključanin

Trener ekipe JASMIN SPORT LEDITA, Alen Ploj pa je po tekmi povedal :
“Kljub porazu sem zelo zadovoljen z odigrano tekmo. Nismo nastopili v polni postavi, manjkajo nam kar 4 igralke iz prve peterke, vendar so punce, ki so odigrale resnično pustile srce na igrišču in se držale dogovorov iz garderobe. Čestitke puncam za odigrano tekmo, navijačem za super vzdušje ter nasprotnicam za zmago.”

Kmalu nas že čakajo nove tekme v upanju, da se nam vse odsotne igralke kmalu priključijo.

Oglasno sporočilo