Karierna tržnica na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik

0
1800

Odločitev dijakov, kateri študij izbrati, je pogosto vse prej kot enostavna. Da bi jim izbiro vsaj nekoliko olajšali, na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra Kamnik že nekaj let prirejajo Karierno tržnico, ki se je odvijala danes dopoldan. Kot spodbujevalec podjetniškega razvoja mladih je pred leti pobudo o Karierni tržnici dal Podjetniški klub Kamnik, ki se vsako leto na njej tudi predstavlja skupaj s KIKŠtarter-jem. Zbranim se je na današnji tržnici pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj z ravnateljico Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik Bernardo Trstenjak. 

Letošnje leto so se predstavitvam pridružili Podjetniški klub Kamnik, KIKŠtarter, Elektrina d. o. o., Interblock d. o. o., Metal profil d. o. o., Iskra mehanizmi, Jata d. d., Policijska postaja Kamnik in Terme Snovik.

Na povabilo k sodelovanju se je odzvalo tudi več fakultet in delodajalcev in tako so mladi letos lahko prisluhnili 22 predstavitvam.

Na Gimnaziji in srednji šoli Rudolfa Maistra v Kamniku se zavedajo, da je dobra izobrazba pot do uspeha vsakega posameznika in s tem posledično okolja in podjetja, v katerem dela in ustvarja. Zato na tradicionalni Karierni tržnici vsako leto mladim približajo potencialno delovno okolje, izzive dela in študija, organizacijo izobraževanja, pogoje in možnosti ter vsaj delno poskušajo odgovoriti na številna vprašanja, kako izbrati svojo karierno pot.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here