7. Festival Svobodne Video Produkcije – priznanja

0
784

V organizaciji Mladinskega centra Kotlovnica in ob podpori Območne izpostave Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Kamnik, se je v soboto, 1. 2. 2020, v prostorih mladinskega centra odvil že 7. Festival svobodne video produkcije. Na festivalski projekciji se je od prejetih 53 predvajalo 39 izbranih video del, ki so bili razdeljeni v kategorije dokumentarni, eksperimentalni in videospoti, ter igrani.

Festival svobodne video produkcije je odlična priložnost za neodvisne produkcijske skupine in posameznike iz cele Slovenije, da pokažejo svoja dela in izmenjajo izkušnje s področja video produkcije. Festival ni žanrsko opredeljen, iščejo pa se, poleg vsebine, tudi presežki v uporabi produkcijskih tehnik in načinov izdelave del, razvoj video produkcije in deljenje izkušenj.

Ob zaključku festivala je strokovna komisija podelila štiri priznanja izstopajočim delom. Priznanja Zlata ribica 7. Festivala svobodne video produkcije so prejeli:

  • Dear Hunter, Steven Larkin
  • Marsova Luka – Port of Mars, Mauro Lainšček
  • Mašina spomina, Kristina Kokalj
  • Skrito pred očmi, Mišo Šušak

Komentar strokovne komisije:

Dear Hunter, Steven Larkin

»Dobro podprta Naracija z videom, zunanji pogled na slovensko folkloro. Zabaven, vicovski, avtobiografski dokumentarec, ki prikazuje druženje z zeleno bratovščino in njen romantičen del. Brez streljanja Bambijev.«

Marsova Luka – Port of Mars, Mauro Lainšček

»Nadrealističen kritičen film o spremembah in globalizaciji. Estetsko, voajersko,  skorajda turistično/industrijski promocijski video infrastrukture Luke Koper, mestoma obogateno s posebnimi učinki.«

Mašina spomina, Kristina Kokalj

»Sinhronizirana slika in zvok z menjavanjem svetlobe in teme popelje v hipnotično stanje.

Izčiščen filmski jezik z uporabo abstraktnih podob.«

Skrito pred očmi, Mišo Šušak

»Psiho triler, napeta zgodba, spretno zastavljen scenarij, odličen nizkoproračunski žanrski film.«

Povezava do trejlerja 2020

Oglasno sporočilo