Težkoatletski klub Domžale prevzel vodstvo v državnem prvenstvu!

0
994

V Kranju je domači klub X Gym na tekmi ekipnega državnega prvenstva v olimpijskem dviganju uteži gostil Težkoatletski klub Domžale in Jeklo iz Ljubljane.
Po jesenskem delu je prvo mesto v državnem prvenstvu zasedala KDU Olimpija. Ekipa TAK Domžale je tokrat z izvrstnimi dvigi postavila enega najboljših rezultatov v zgodovini kluba s kar 1418 točkami in se tako zavihtela na vrh. Za ekipo TAK Domžale so nastopili: Anže Kosmač, ki je v potegu zanesljivo dvignil 123 kg, v sunku pa je povsem suvereno opravil s 148 kg, Jaka Žagar poteg 106 kg, sunek 135 kg, Tim Mušič poteg 105 kg, sunek 132 kg, Jernej Orešek poteg 108 kg, sunek 121 kg, Valentin Orešek poteg 107 kg, sunek 125 kg. Tehnično dovršene dvige je prikazala tudi Petra Pavlič poteg 72 kg, sunek 86 kg, ki ji je tokratna tekma služila kot trening pred nastopom v reprezentančnem dresu konec meseca na Malti. Nekaj osebnih rekordov so popravili kadeti Rok Orešek poteg 64 kg, sunek 70 kg, Blaž Kozjek poteg 61 kg sunek 71 kg in Aleks Prašnikar poteg 43 kg, sunek 60 kg.

Ivan Peterca predsednik Težkoatletskega kluba Domžale in letošnji nagrajenec za življenjsko delo na področju športa v Občini Domžale je po tekmovanju povedal: »Letošnja sezona bo očitno zanimiva povsem do konca. Z KDU Olimpijo se z vsakim krogom izmenjamo na prvem mestu. Predvsem razveseljuje podatek, da niti en tekmovalec v prvi ekipi petih tekmovalcev ni potegnil manj kot 105 kg. Mislim, da se to v celotni 57 letni zgodovini kluba še ni primerilo. Pohvale si zasluži tudi Petra Pavlič, ki je ravno sredi priprav za nastop na mednarodnem kvalifikacijskem olimpijskem turnirju na Malti. Skupaj z Anžetom bosta zastopala slovensko reprezentanco konec februarja. Zanju je bila današnja tekma samo dober trening. Tudi kadeti počasi že opozarjajo nase, čez zimo so se precej okrepili in izpilili tehniko tako da bodo spomladi na mladinskem državnem prvenstvu verjetno že v boju za medalje.«
Pred naslednjim krogom državnega prvenstva, ki bo v začetku marca bodo v Težkoatletskem klubu Domžale opravili še spomladanske priprave v Medulini.

V.O.
www.tak-domzale.si
FB: Težkoatletski klub Domžale
Instragram: takdomwl

Oglasno sporočilo