Moški pevski zbor Janez Cerar v Knjižnici Domžale

0
1760

V okviru dogodkov Kulturna društva se predstavijo  se je v sredo, 19.2., predstavil Moški pevski zbor upokojencev Janez Cerar Domžale. 
Večer je potekal  kot slavnostna seja njihovega, že 60 letnega delovanja.  Po začetnem pozdravu Klemna Stoparja iz JSKD, Območne izpostave Domžale so vse prisotne nagovorili tudi predsednik pevskega zbora Drago Tavčar, ki je opisal zgodovino in delovanje zbora, tajnik Florjan Zabret s kroniko od leta 2013 do danes, njihova zborovodkinja Marika Haler o začetku sodelovanja in skupni poti, veliko zanimivosti o zboru nam je podal tudi njihov dolgoletni pevec Slavko Hren, na kratko so se predstavili tudi vsi sodelujoči pevci posamezno.

Na večeru, ki ga je sicer povezovala Vera Vojska, seveda ni manjkalo petja ljudskih pesmi, ki so domena njihovega zbora.  Kako pomembno je za našo kulturo ljudsko petje, je poudaril tudi prof. Tomaž Habe, ki nam je postregel s kar nekaj podatki o zgodovini samega zbora in o vrednotah ljudskih pesmi in petja nasploh.  Brez skupnega petja  zbora in obiskovalcev  seveda ni šlo, brez  čestitk in obljub, da se na njihovem slavnostnem koncertu , 15. maja, v Kulturnem domu  Franca Bernika spet srečamo, pa tudi ne.

bb

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here