Kamničan Teo Herbstritt ponovno državni prvak v smučarskih skokih

0
1835

Teodor Igor Herbstritt je po dveh naslovih državnega prvaka v smučarskih skokih dečkov do 15 let, dodal še tretjega. Prireditelj tekmovanja, Smučarska zveza Slovenije je izvedla tekmovanje v Žireh, v organizaciji tamkajšnjega smučarsko skakalnega kluba.

Tekma je potekala na skakalnici HS 66, K 60, točka za meter je veljala 2,4. Teo Herbstritt, ki zastopa barve Sam Ihana je skočil 60,5 m in 61 m in v povprečju za slog prejel 18,5 točke, kar je bilo dovolj za zmago s prednostjo 3,6 točke. Drugo mesto je s skokoma po 60 m dosegel Nik Heberle iz SSD Stol, tretji pa je bil domačin Nik Stržinar, s skokoma 58,5 m. Na tekmi je nastopilo 29 tekmovalcev iz 11 klubov.

Teo je v zadnjem obdobju osvojil tretji, zaporedni naslov državnega prvaka in poletni pokal. Trenutno je v vodstvu tudi za skupno zmago v točkovanju tekem, ki se izvajajo v zimskem obdobju. Letos je prvič nastopil v Alpskem pokalu, to je v tekmovanju »tretje lige« svetovnih skokov. Seveda je trenutno za večje uspehe še premlad. Veliko ima rezerv tudi v opremi, saj sedaj za najboljše materiale v skakalnem športu in testiranja žal ni dovolj sredstev. Zanimivo je tudi, da nikoli ni imel problemov z odvečno težo, kar mnogim povzroča probleme. O tem problemu skakalcev se je slikovito izrazil Anže Semenič, ko je dejal, da živi od sonca in vode.

Ključ uspeha so volja, odrekanje, dnevni treningi, pogum in veselje. Živi praktično za skoke in šolo. Za uspehe je hvaležen staršem in trenerju Davidu Krapežu. Tudi Kamničani smo lahko ponosni, da imamo po Roku Benkoviču in Matjaže Kladniku zopet »železo v ognju«.

Teo srečno in veliko uspehov.

Besedilo: Jože Arko
Fotografije: Maja Herbstritt, SSK Sam Ihan

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here