Med najboljšimi športniki Občine Kamnik kar pet tekačev KGT Papež, Mojca Koligar naj športnica občine Kamnik za leto 2019

0
1810

V Domu kulture Kamnik je potekala slovesna podelitev priznanj najboljšim kamniškim športnicam in športnikom, športnim ekipam ter športnim delavcem za dosežke v letu 2019.

Priznanje za najboljšo športnico leta je prejela Mojca Koligar (KGT PAPEŽ), ki si je prislužila tudi naziv Naj gorska tekačica leta, najboljši športnik leta pa je postal Gašper Štrajhar (Lokostrelski klub Kamnik), ki je na dvoranskem državnem prvenstvu v lokostrelstvu dosegel 3.mesto.

MOJCA KOLIGAR  – NAJ ŠPORTNICA OBČINE KAMNIK ZA LETO 2019

Mojca Koligar je zmagovalka treh tekem v Pokalu Slovenije v gorskih tekih med članicami, državna prvakinja navkreber, Kraljica Grintovca 2019. Na balkanskem prvenstvu v Romuniji je dosegla naslov  balkanske prvakinje, ekipno so članice osvojile srebro. Na EP v Švici je dosegla 20. mesto, na SP v Argentini pa 24. mesto. Mojca je nepremagljiva zmagovalka številnih trejlov, sky race tekem, tekov po stopnicah in na velikanko, vertikal in gorskih maratonov doma in v tujini. Številni visoki  dosežki so ji  prinesli laskavi naziv Naj gorska tekačica leta 2019.

Med ostalimi prejemniki priznanj so bili še:

Dolinšek Viktorija –  kategorija deklice
Viktorija Dolinšek je na Državnem prvenstvu Kotredež trail  dosegla naziv državne podprvakinje. V Tekaškem pokalu Občine Kamnik je bila  v skupnem seštevku zmagovalka. V  Medulinu je na 10 km dosegla 14. mesto med 104 tekačicami, na Istrskem maratonu pa  odlično 8. mesto absolutno med 1365 tekačicami različnih

Viktorija Dolinšek med deklicami

Uršič Nejc –  kategorija mladinci
Nejc Uršič je odličen gorski tekač. V Pokalu Slovenije v gorskih tekih je zmagal na treh tekmah, v skupnem seštevku pa je bil drugi. Na DP Kotredež trail in na Ratitovcu si je pritekel bron. Nejc je bil tudi član reprezentance na balkanskem, evropskem in svetovnem prvenstvu, kjer se je uvrščal v 2/3 najboljših.

Nejc Uršič, drugi med mladinci

Cvet Miran –  kategorija veterani
Miran Cvet je odličen gorski tekač  –  veteran, ki pa posega po odličjih tudi v članskih vrstah. V Pokalu Slovenije je zmagal štiri tekme.  Je državni prvak med člani  v disciplini gor- dol  in državni prvak med veterani, kategorija M50. Kot reprezentant je na EP  v Švici med člani dosegel odlično 33. mesto, na SP v Argentini pa 28. mesto.

Trobec Urška – kategorija veterani
Urška Trobec je v  Pokalu Slovenije  in v Primorskem pokalu  med veterankami v skupnem seštevku dosegla 2. mesto. Na veteranskem državnem prvenstvu je dosegla naziv  državne podprvakinje.  Urška je bila nepremagljiva zmagovalka trail tekov. Na SP v Argentini je na odprti tekmi zmagala  med 70 veterankami, osma med 1242 tekačicami.

Bečan Timotej – kategorija člani
Timotej Bečan je gorski tekač perspektivnega razreda. Je državni prvak med člani v gorskem teku navkreber in državni podprvak na 10.000 m. Je zmagovalec  Pokala Slovenije, v  svetovnem pokalu skupno pa je  dosegel 6. mesto. Na EP v Švici je dosegel 29.  mesto, na SP v Argentini pa odlično 15. mesto. Je nepremagljiv zmagovalec številnih trejlov, sky race tekem, tekov po stopnicah in na velikanko, vertikal, gorskih in cestnih maratonov

Vsem nagrajenkam in nagrajencem iskreno čestitamo!

Mira Papež

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here