Kam z okuženimi odpadki?

83

Odpadke oseb, okuženih s koronavirusom, je treba odlagati v zaprtih plastičnih vrečkah v zabojnike za mešane komunalne odpadke.

Osebe, ki imajo potrjeno okužbo oziroma so zaradi suma na okužbo s koronavirusom COVID-19 v domači oskrbi, morajo osebne odpadke (na primer uporabljene robčke in rokavice iz lateksa) in odpadke od čiščenja prostorov (na primer krpe za enkratno uporabo):
1. Odlagati v plastično vrečko za smeti, nameščeno v prostoru.
2. Plastično vrečko je nato treba tesno zapreti (zavezati, zalepiti) tako, da raztresanje vsebine odpadkov ni možno.
3. To vrečo se nato namesti v drugo plastično vrečo za odpadke in tudi to tesno zaveže ter ločeno hrani vsaj 72 ur, preden se jo odloži v zunanji zabojnik za mešane komunalne odpadke (črni zabojnik).

Tovrstnih odpadkov se ne sme odlagati v druge zabojnike. Prav tako rokavice iz lateksa ali podobnih materialov, ki se uporabljajo za nakupe ali druge namene, niso embalaža in zato ne sodijo v posodo za embalažo (rumene barve).

Prosimo vas za dosledno upoštevanje navodil, saj bodo s tem preprečili širjenje okužbe. Le zdravi komunalni delavci bodo lahko izvajali storitve, ki jih vsi potrebujemo za normalno življenje. Zahvaljujemo se za upoštevanje navodil in vam želimo veliko zdravja.

JKP Prodnik

Oglasno sporočilo