Skakalcev iz SSK Mengeš niti koronavirus ne ustavi

0
1672

Zaradi ukrepov proti širitvi novega koronavirusa tudi orli(či) iz Smučarsko-skakalnega kluba Mengeš vse od predčasnega konca sezone 2019/20 niso mogli normalno trenirati. A to ne pomeni, da so sedeli križem rok in počivali.

Daleč od tega; ob vsakodnevnih šolskih obveznostih, ki so jih opravljali po medmrežju, so tudi bolj ali manj pridno vadili in vzdrževali telesno pripravljenost, potem ko so na daljavo izpolnjevali program trenerja Aleša Selaka in njegovega pomočnika Luke Brnota.

Vse se da, če se hoče oziroma kjer je volja, je tudi pot, bi lahko zapisali ob številnih posnetkih opravljenih vaj, ki so jih otroci pošiljali trenerjema. Ker pa so že pogrešali drug drugega, so komaj čakali, da se sprostijo ukrepi in se spet zberejo skupaj na treningu.

Za skakalci mengeškega kluba je sicer še ena sijajna zima, njegovo ime pa je daleč v svet znova ponesel in med elito dodobra utrdil Anže Lanišek. Ob tem se kaže še enkrat spomniti njegovih vrhunskih uvrstitev, ki jih je dosegel v minuli sezoni. Da bo to njegova najboljša na dosedanji športni poti, je nakazal že na uvodni postaji v Visli, kjer je navdušil z izvrstnim drugim mestom.

Že teden dni pozneje je domžalski as, ki je 20. aprila upihnil 24. svečko na torti za rojstni dan, še drugič v karieri skočil na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, potem ko je bil v Ruki tretji. Zatem je nanizal še šest uvrstitev med elitno deseterico, v skupni razvrstitvi pa je končal na 15. mestu. Ne gre prezreti niti vidnega deleža, ki ga je prispeval k trem stopničkam Slovenije na ekipnih preizkušnjah; drugemu mestu v Lahtiju ter tretjima v Zakopanah in Oslu.

Na krilih Anžetovih uspehov so pozimi daleč skakali tudi njegovi mlajši klubski kolegi, kar kažejo tudi njihovi dosežki v slovenskem pokalu. Taj Ekart je med mladinci, starimi do 16 let, zasedel končno četrto mesto. Na tem položaju je končal tudi Benjamin Bedrač med dve leti mlajšimi dečki.

Nik Bergant Smerajc (do 13 let) in Živa Andrić (do 12 let) sta v skupnem točkovanju osvojila prvi mesti, Alen Pestotnik (do 12 let) pa si je priskakal drugo mesto. Med najboljšo šesterico sta se zavihtela petouvrščeni Jaka Perne (do 11 let) in šestouvrščeni Timo Šimnovec (do 13 let).

V pokalu gorenjske regije sta Nik Bergant Smerajc in Timo Šimnovec v skupnem razvrstitvi med dečki, starimi do 13 let, slavila dvojno zmago, na vrhu sta pristala tudi Živa Andrić (do 12 let) in Jaka Perne (do 11 let), Hugo Weigl (do 11 let) je pristal na tretjem in David Vrhovnik (do 12 let) na petem mestu.

Kdor bi se jim rad pridružil, je prisrčno vabljen. Pomlad je najprimernejši čas za začetek treninga smučarskih skokov, kar vam bodo potrdili tudi na telefonskih številkah 040/188-060 in 041/750-404.

Besedilo: Š. M.

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here