Sistem za izposojo KAMKOLO je pripravljen na zagon

0
1376

Po uspešnem delovanju sistema KAMKOLO v letu 2020 je Občina Kamnik pripravljena na začetek nove sezone. Po temeljitem servisu in pregledu koles smo načrtovali, da bo sistem v polnem obsegu ponovno deloval v sredini marca, a smo bili primorani zaradi epidemiološke situacije z virusom COVID – 19 začetek obratovalne sezone nekoliko zamakniti. Verjamemo pa, da se bodo razmere umirile in bo izposoja KAMKOLESA ponovno možna v čim krajšem času. Predvidevamo, da bomo sistem zagnali takoj ko bodo to dovoljevale razmere, saj v tem trenutku zaradi možnosti prenosa okužbe od uporabnika do uporabnika zagon sistema še žal ni možen.

Ob začetku sezone bo uporabnikom na voljo 30 električnih koles, ki si jih bodo lahko izposodili na že vsem dobro poznanim postajah v mestu. Prva postaja je pri nakupovalnem centru Qlandija, druga v neposredni bližini pošte na Duplici, tretja na železniški postaji Kamnik, četrta v bližini Glasbene šole Kamnik, peta na glavni avtobusni postaji v Kamniku in šesta pri Domu Kulture Kamnik. Vsaka postaja ima deset priklopov za kolesa in pet električnih koles.

Občina Kamnik v letošnjem letu načrtuje tudi nekaj novosti. Prva, ki bo brez dvoma razveselila vse uporabnike, je načrtovana širitev sistema z dvema novima postajama, in sicer pri Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik in v bližini Mercator centra Kamnik. Na vsaki od obeh postaj bo pet novih električnih koles, torej bo v sistemu KAMKOLO skupno kar 40 električnih koles.

Enako kot v lanskem letu bodo lahko sistem uporabljali vsi uporabniki s plačano letno članarino. O poteku članarine, možnostih plačila, prijavi in podaljšanju pogodbe bodo dosedanji uporabniki pravočasno obveščeni. Vsi novi uporabniki pa bodo morali najprej podpisati pogodbo in strinjanje s splošnimi pogoji, kar bodo lahko uredili na Turistično-informacijski točkiv Kamniku (Glavni trg 2). Spremenjeni oziroma dopolnjeni pa bodo tudi Splošni pogoji dostopa in uporabe sistema za izposojo električnih koles v občini Kamnik. Občankam in občanom bo še vedno na voljo 14 ur brezplačne izposoje na teden, uporaba sistema pa je dovoljena za starejše od 14 let. Zaradi mnogih težav z vandalizmom v lanski sezoni smo bili primorani v letošnji zaostriti pogoje in uvesti dodatne sankcije za zagotavljanju nemotenega delovanja sistema KAMKOLO. Poleg plačila poškodb, po veljavnem ceniku pooblaščenega serviserja, bomo v letošnjem letu uporabnikom za poškodbe, ki bodo nastale zaradi nevestnega in malomarnega ravnanja zaračunavali tudi pogodbene kazni. Splošni pogoji bodo objavljeni na spletnih straneh www.kamkolo.si in www.kamnik.si, kjer si bodo občanke in občani lahko prebrali tudi ostale informacije glede sistema KAMKOLO.

V času epidemije in ukrepov, ki so nas zadržali znotraj občinskih meja, smo vsepovsod srečevali veliko število kolesarjev vseh starosti in z raznovrstnimi kolesi. Želimo si, da bi se kolesarsko navdušenje občank in občanov Kamnika tudi po vrnitvi v normalne razmere ohranilo in bi s kolesom in seveda tudi našim in vašim KAMKOLESOM opravljali več vsakodnevnih opravkov kot do sedaj. S spremembami naših potovalnih navad bomo vsi skupaj pripomogli k trajnostni mobilnosti in prispevali k zmanjšanju prometa v naši občini.

ZDRUŽIMO MOČI IN POTUJEMO PAMETNO S KAMKOLESOM.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here