In se je začelo!

0
1334

Rumeni bojevniki so prvič po 11. marcu znova oddelali trening. Ob upoštevanju vseh ukrepov in priporočil je glavni trener Andrej Razdrh računal na 28 nogometašev.

42-letnem strategu so na prvem treningu, ki so ga pospremile rahle padavine, družbo delali pomočnika Darko Karapetrović in Amir Botonjić, kondicijski trener Jan Košir, ter trenerji mladinske (Darko Birjukov in Juninho) in kadetske zasedbe (Aleš Mežnaršič in Ante Bratić), medtem, ko so vratarji pod vodstvom Dejana Milića trenirali po posebnem programu. Dopoldansko vadbo sta spremljala tudi vodja MNC Domžale Jernej Javornik ter športni direktor Matej Oražem.

Nogometaši so bili že pred prihodom v domači Športni park razdeljeni v manjše skupine. Slednje so pod nadzorom strokovnega vodstva vadile tako na pomožnem igrišču, kot tudi na igrišču z umetno travnato površino. V skladu s priporočili NIJZ, kot so ohranjanje varnostne razdalje in razkuževanje celotne opreme, je prepovedana tudi uporaba garderobnih prostorov, zato so se igralci primorani na trening pripeljati že pripravljeni, nemudoma po njem pa sledi zgolj pot proti domu. Obisk pri fizioterapevtu je mogoč samo v nujnem primeru.

Glavni trener Andrej Razdrh je po prvem opravljenem dejanju v mesecih dejal: “Prvi vtisi so zelo dobri, saj smo znova skupaj po zares dolgem času. Karantena je bila za vse zelo zahtevna, predvsem s psihološkega vidika, saj smo imeli ogromno vprašanj, odgovorov pa ni bilo. Velika večina dela je bila opravljena že v prvem mesecu premora, saj smo skupaj s sodelavci ogromno časa posvetili številnim analizam. S tem smo prišli do nekaterih zaključkov in to lahko označim kot nekaj pozitivnega.”

Nadaljeval je: ”Današnji povratek predstavlja nekaj povsem novega. Vse skupaj namreč spominja na otroške kampe, saj smo razdeljeni v številne skupine, ampak fantje so zadovoljni. Znova bodo imeli stik z žogo, skupaj s soigralci pa so treniral prvič po skoraj dveh mesecih. Trening so oddelali zelo dobro, delo, ki jim je bilo zadano med karanteno pa lahko povem, da so pridno izvajali.”

Začetnemu nagovoru je sledilo ogrevanje in prilagojena vadba, ki bo v takšnih razmerah potekala še kar nekaj časa. Rumeni bojevniki so ponedeljkov dopoldan zaključili z “beep” testom, ki prikazuje vzdržljivost posameznika: “Ukrepov se bomo držali vse do preklica, toda zavedati se moramo, da je časa za igranje zaostalih tekem vse manj. V trenutnem stanju mislim, da bi za to potrebovali veliko več časa, kot je predvidenega, zato lahko samo upamo, da ne bo v prihodnje prišlo do kakšnih večjih težav. Informacije se iz dneva v dan spreminjajo, vsi skupaj pa se seveda nadejamo, da bomo kmalu znova v tekmovalnem ritmu.”

“Vsi naši igralci z izjemo Mattiasa Kaita so že v Sloveniji. Senijad Ibričić se bo po opravljeni karanteni treningom priključil jutri, konec tedna pa sledi povratek Nikole Vujadinovića in Predraga Sikimića, medtem, ko mora Marco Da Silva opraviti samo še testiranje za Covid-19. Gre za ukrepe, ki se jih moramo ne glede na vse držati, saj lahko v danem trenutku samo tako uspešno delujemo,” je dejal Razdrh, ki je v prvo moštvo uvrstil tudi številne člane MNC Domžale.

Prisotni so bili: Branko Ilić, Dejan Lazarević, Zeni Husmani, Slobodan Vuk, Dohyun Kim, Tamar Svetlin, Til Mavretič, Matic Fink, Matej Podlogar, Jost Urbančič, Damjan Vuklišević, Grega Sorčan, Ajdin Mulalić, Klemen Mihelak, Andraž Žinič, Gregor Sikošek, Janez Pišek, Sven Karič, Arnel Jakupović, Ivan Makovec, Mark Čeh, Benjamin Markuš, Tian Pantelić, Nick Perc, Žiga Dajčman, Jost Pišek, Emir Saitoski in Matej Čož.

Besedilo in foto: Nejc Berce

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here