2. izredna seja zaradi zavrnitve dnevnega reda predčasno zaključena

1
1147
Zaradi epidemije Covid-19 sta bili odpovedani tako marčevska, kot tudi aprilska seja, včeraj popoldan pa so se svetnice in svetniki sestali na 2. izredni seji, ki je potekala v prostorih Območne obrtno- podjetniške zbornice. Seja je bila sklicana z namenom omilitve negativnih posledic, ki so nastale s prejetjem državnih ukrepov v zvezi z epidemijo Covid-19.

V želji po ohranjanju in podpori društev s področja športa in kulture je Občina Domžale interventno pripravila Odlok o hitri denarni pomoči za omenjena društva, ki so v letu 2019 prejela javna proračunska sredstva na podlagi izvedenih javnih razpisov občine. Poleg tega so bila v predlogu rebalansa za leto 2020 določena tudi sredstva za blažitev posledic epidemije na drugih področjih.

Župan Toni Dragar je na začetku seje svetnice in svetnike nagovoril in poudaril, da je sprejetje hitre pomoči za društva ključnega pomena, saj bodo sicer sredstva morali dodeljevati po klasični poti, torej preko javnega razpisa, kar bi se lahko zavleklo v jesenski čas. Ta predlagani odlok pa bi omogočil prejem pomoči v roku enega meseca.

Še pred začetkom potrditve dnevnega reda je pristopil mag. Branko Heferle (LMŠ), ki je predlagal, da se 3. točka (Odlok o denarni pomoči zaradi razglašene epidemije Covid-19 – hitri postopek), 4. točka (Odlok o spremembi Odloka o proračunu Občine Domžale za leto 2020 – skrajšani postopek) in 5. točka (Odlok o spremembi Odloka o proračunu Občine Domžale za leto 2021 – skrajšani postopek) z dnevnega reda izredne seje umaknejo. Po kratki razpravi je župan na glasovanje podal predlog mag. Branka Heferleja, ki pa ni bil sprejet, saj ga svetniki niso izglasovali.
Župan je na glasovanje podal še dnevni red, ki pa ga svetnice in svetniki niso izglasovali (15 za – 15 proti), zaradi česar je župan zaključil izredno sejo.
S tem je postal brezpredmeten tudi hitri odlok, o katerem svetniki niso uspeli niti razpravljati in tako bodo društva s področja športa in kulture sredstva prejela kasneje, kot bi jih sicer, saj bo občinska uprava nadaljevala postopke za zaključitev javnih razpisov. Zaradi predčasno zaključene seje, tako v tem trenutku nujna sredstva ne bodo zagotovljena.

Urad Župana, Občina Domžale

Oglasno sporočilo

1 KOMENTAR

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here