Orli(či) iz SSK Mengeš že spet v zraku

0
800

Če ne bi videli na lastne oči, ne bi verjeli, toda orliči iz Smučarsko-skakalnega kluba Mengeš so se sprostitve ukrepov proti širitvi epidemije novega koronavirusa dejansko razveselili kot božičnega darila pod novoletno jelko. To je namreč pomenilo, da so se lahko po daljšem času spet vrnili na skupni trening, ki so ga tako zelo pogrešali.

Tako so po določenem obdobju kondicijskih priprav znova oživele skakalnice na Zalokah pod Gobavico (14-, 20- in 35-metrska), ki so jih prizadevni člani po zimskem spanju spet pripravili za poznopomladanske, poletne in jesenske skoke ter pristanke na plastični podlagi.

(Naj)mlajši upi se tako pripravljajo v Mengšu, kjer smo bili – mimogrede – zaradi vandalov prisiljeni namestiti nadzorne kamere, nekoliko starejši, ki so že prerasli domače naprave, pa se dvakrat tedensko – seveda v skladu s predpisi in z maskami na obrazu – vozijo na trening v Kisovec, kjer ima tamkajšnji s SSK Mengeš »pobrateni« SK Zagorje tudi 55-metrsko skakalnico.

Kdaj se bodo spet dokazovali na tekmah, konec maja uradno še ni bilo znano, po nekaterih govoricah pa naj bi vse preizkušnje za slovenski pokal spravili pod streho šele septembra in oktobra. Pod velikim vprašajem je še tudi tekmovanje za veliko nagrado Mednarodne smučarske zveze (FIS), ki najboljšim smučarskim skakalcem služi kot odlična priprava na zimo.

Za zdaj sta kot prvi preizkušnji za poletno različico svetovnega pokala predvideni 22. in 23. avgusta v Visli. Eden od trdnih stebrov slovenske reprezentance ostaja tudi Anže Lanišek, ki je  v minuli predčasno končani sezoni v skupni razvrstitvi med svetovno elito pristal na 15. mestu, potem ko si je priskakal kar 543 točk, trinajst več kot pred tem v petih zimah skupaj.

V predolimpijski sezoni 2020/21 si želi »Žaba«, kakor ga pravzaprav vsi kličejo, narediti še skok naprej in se približati elitni deseterici. Zato je domžalski rekorder, ki je 20. aprila praznoval 24. rojstni dan, že kmalu po koncu prejšnje tekmovalne zime zavihal rokave in se začel pripravljati za nove podvige. Da je Lanišek, član SSK Mengeš, sposoben uresničiti svoje cilje, je navsezadnje dokazal tudi v minuli sezoni, v kateri se je z drugim mestom v Visli in tretjim v Kuusamu dvakrat zavihtel na oder za najboljše skakalce na svetu.

V klubu se medtem že razvijajo novi veliki upi. Kdor bi se jim želel pridružiti, je prisrčno vabljen, da se preizkusi v tem lepem športu. Vse potrebne informacije boste dobili na telefonskih številkah 040/188-060 in 041/750-404.

Besedilo: Š. M.

Naslovna fotografija:
Del ekipe SSK Mengeš na treningu v Kisovcu.

Foto: Š. M.

Oglasno sporočilo