Regijski posvet in srečanje z vodjami skupin Društva Šola zdravja iz Domžal, Mengša in Trzina

0
1463

V ponedeljek 8. junija 2020 so v pisarni Društva Šola zdravja v Domžalah izpeljali regijski posvet in srečanje z vodjami in namestniki skupin, ki delujejo v občinah Domžale, Mengeš in Trzin. Prisotnim so svoje delo predstavile predsednica Društva Šola zdravja Zdenka Katkič, Brigita Grubič, ki je v društvu zadolžena za tekstil, finance in bazo članov ter Neda Galijaš, ki skrbi za medijsko promocijo, spletno stran in družbeno omrežje.


Prisotne so seznanili s spremenjenim izvajanjem že načrtovanih aktivnosti v letošnjem letu. Zaradi situacije, ki je ohromila ves svet, redni letni občni zbor društva niso mogli izpeljati konec marca 2020, tako kot so planirali. In nič ne kaže, da bi ga lahko izpeljali tudi v naslednjih mesecih, ker so znani po tem, da se na njihovih občnih zborih zbere čez tisoč članov, ki pridejo iz cele Slovenije. Tako množično zbiranje je zelo tvegano in ga stroka ne priporoča, ker v tem društvu gre večinoma za starejšo populacijo. Zato bodo letošnji občni zbor izpeljali delno, vsaka skupina posebej, lahko pa se združita dve ali več skupin iz bližnje občine. Iz istih razlogov ne bodo mogli izpeljati niti vseslovenskega srečanja na Vrhniki, planiranega za konec avgusta 2020. Zato so sklenili, da se bodo obrnili bolj organizaciji regijskih srečanj, ker se manjše število ljudi zbere na enem mestu. Med drugim so bili seznanjeni tako s pogoji občinskih razpisov, saj z občino Domžale zelo dobro sodelujejo, z finančno situacijo društva, bazo članov, s plačilom članarine, z internimi usposabljanji v letu 2020 kot tudi s tem kako poteka obveščanje in medijska promocija društva.

Glede na ohromljeno situacijo zaradi korona epidemije, predlagali so jim, da se lahko organizirajo med sabo in se več skupin skupaj odpravi na izlet v kako drugo slovensko regijo na obisk tamkajšnjim skupinam. Dan začnejo s skupno telovadbo, potem se s pomočjo  sošolcev-domačinov sprehodijo po njihovi okolici. Tako si pripravijo mini srečanje in spoznavanje članov med sabo, obenem pa odkrijejo kakšen kotiček v Sloveniji na katerem še niso bili.

                   Neda Galijaš

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here