Kronika policijske postaje Domžale (od 8.6. do 14.6.2020)

0
1744

8. 6. 2020
NAPAD PSA
Policisti  so  bili obveščeni o napadu psa. Ugotovljeno je bilo, da se je v sprehajalko  psa  zapodil  pes  pasme  bernski planšar, nakar je napadel še njenega  psa,  katerega pa ni poškodoval, saj ga je grizel le za povodec in oprsnico.  Občanka  katero  je  pes  podrl je zadobila odrgnine na kolenih. Napadalnega  psa  je skrbnica v nadaljevanju uspela obvladati. Policisti so zaradi kršitve Zakona o zaščiti živali izdali plačilni nalog.

9. 6. 2020
PROMETNA NESREČA – SAMOUDELEŽBA KOLESARJA
Policisti  so  bili obveščeni o padcu kolesarja. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar  zaradi  neprilagojene  hitrosti  padel  na  kolesarski stezi in se poškodoval  po  glavi.  Poškodovani  kolesar  je  bil  z reševalnim vozilom odpeljan  na  UB  KC.  Policisti  so  kolesarju  zaradi  kršitve CPP izdali plačilni nalog.

10. 6. 2020
ZATAJITEV DENARJA NA BANČNEM AVTOMATU
Policisti  so  bili  obveščeni  o  zatajitvi  denarja  na bančnem avtomatu. Ugotovljeno  je bilo, da je oškodovanka na bančnem avtomatu dvignila denar, katerega  pa  je po dvigu pozabila v reži bankomata in odšla s kraja. Ko se je  oškodovanka  nato  vrnila  nazaj do bankomata, v reži bankomata njenega denarja  ni  bilo.  Z  opisanim  dejanjem  je  neznani storilec oškodovanko oškodoval  za  100 EUR. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

11. 6. 2020
ZASEG OSEBNEGA VOZILA

Policisti  so  imeli  v  postopku voznika osebnega avtomobila, kateri je le tega vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko odpeljano v  hrambo.  Policisti  bodo  zoper  voznika  podali  obdolžilni  predlog na pristojno sodišče.

11. 6. 2020
OPRAVLJENA HIŠNA PREISKAVA

Policisti so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo. Pri hišni preiskavi  predmeti  navedeni  v odredbi niso bili najdeni, so pa policisti zasegli  manjšo  količino prepovedane droge. Policisti bodo zoper kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

12. 6. 2020
POSKUS VLOMA V OSEBNO VOZILO

Policisti so bili obveščeni o poskusu vloma v osebno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec poskušal na vzvod odpreti vrata vozila, kar pa mu  ni  uspelo,  zato  je  dejanje  ostalo  pri  poskusu. S tem dejanjem je oškodoval  lastnika  za  okoli  500  EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

12.6. 2020
ZAČASNI ODVZEM VOZNIŠKEGA DOVOLJENJA

Policisti  so  imeli  v  postopku  voznika  osebnega  avtomobila, kateri je odklonil  preizkus  alkoholiziranosti.  Zaradi  česar  mu  je  bilo začasno odvzeto  vozniško  dovoljenje, katerega bodo policisti skupaj z obdolžilnim predlogom poslali na pristojno sodišče.

13.6.2020
TATVINA GORIVA NA BENCINSKEM SERVISU
Policisti  so  bili  obveščeni  o  tatvini  goriva  na  bencinskem servisu. Ugotovljeno  je  bilo  da  je storilec v vozilo natočil 37,84 litra goriva, nato  pa odpeljal ne da bi plačal račun. S tem dejanjem je oškodoval pravno osebo za 40,07 EUR. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

13.6.2020
TATVINA REGISTRSKIH TABLIC
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini registrskih tablic. Ugotovljeno je bilo, da je storilec na parkirišču z osebnega vozila odtujil obe registrski tablici.  S tem dejanjem je oškodoval lastnico za okoli 40 EUR. Policisti v zvezi tega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

14.6.2020
PROMETNA NESREČA II. KATEGORIJE – SAMOUDELEŽBA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči  z udeležbo motorista. Ugotovljeno  je bilo, da je do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti.  Motorist  je na kraju tožil za bolečinami, zaradi česar je bil z reševalnim  vozilom  odpeljan v UBKC Ljubljana. Materialna škoda na motorju znaša  okoli  500  EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni
nalog.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here