Kronika Policijske postaje Kamnik (od 15.6. do 20.6.2020)

0
781

15.06.2020
Prometna nesreča
V naselju Vranja peč se je zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznika, kateri je trčil v pravilno nasproti vozeče se vozilo. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

Goljufija pri nakupu preko Ebaya
Občan se je zglasil in podal prijavo kaznivega dejanja goljufije preko spletne aplikacije Ebay, kjer je naročil in plačal grelec za avtodom, katerega pa kasneje ni prejel. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

Intervencija
Policisti so na Ljubljanski cesti obravnavali intervencijo, kjer se je pijana občanka do svojega sina vedla nedostojno, nesramno, nasilno in s takšnim vedenjem povzročila občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti in strahu. Kršiteljici je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

16.06.2020
Tatvina kolesa
V Komendi je neznanec iz odklenjene garaže odtujil žensko kole znamke Cross, tip KTM, črne barve in s tem oškodoval lastnico. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

Prometna nesreča
Na Domžalski cesti v rondoju se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

Vozil pod vplivom alkohola
V centru Kamnika je bil ustavljen voznik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 1.69 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

17.06.2020
Glasna glasba
Policisti so v Suhadolah zaradi glasne glasbe obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Vozil pod vplivom alkohola
Na Kamniški obvoznici je bil ustavljen voznik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.80 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

18.06.2020
Prometna nesreča
Na Perovem se je zgodila prometna nesreča z manjšo materialno škodo, v kateri sta udeleženca izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

19.06.2020
Tatvina ročnega orodja
Neznani storilec je na gradbišču novogradnje v poslovni coni Žeje pri Komendi odtujil baterijski vrtalnik znamke Hilti in tako oškodoval podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Prepoved približevanja
Policisti smo bili obveščeni o nasilju v družini, kjer se je kršitelj v družinski skupnosti do svoje izven zakonske partnerice in do svojih otrok vedel nasilno z njimi grdo ravnal, vpil jih žalil in s tem ravnanjem spravljal v podrejen položaj. Osumljencu je bila odrejena prepoved približevanja do oškodovancev. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

20.06.2020
Ugriz psa v Šmarci
Občana iz Šmarce je na sprehodu v predel desne roke ugriznil večji pes, kateri se je nezavarovano sprehajal po Šmarci. Policisti so izsledili lastnika psa, kateremu je bil izdan plačilni nalog po zakonu o zaščiti živali.

Poskus vloma v podjetje
Neznani storilec je z razbitjem stekla na prednjem delu stavbe prišel v notranjost skladišča oškodovanca , kjer je za tem od dejanja odstopil in kraj zapustil skozi zadnja vrata in povzročil materialno škodo na objektu. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo