E-nostavno na kolo in tri nove električne polnilnice v občini Kamnik

0
1552

Odslej se bodo kolesarji z električnimi kolesi po Kamniku vozili enostavneje. V tem tednu je Občina Kamnik obogatila svojo kolesarsko ponudbo s kolesarskimi stojali in električnimi polnilnicami na treh lokacijah. S pomočjo projekta LAS Srce Slovenije E-nostavno na kolo, ki je sofinanciran s sredstvi iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, bo kolesarjenje z električnimi kolesi še prijaznejše uporabnikom.

Občani in vsi drugi, ki bodo po občini Kamnik kolesarili s svojim  električnim kolesom, bodo lahko odslej polnilno postojanko naredili na avtobusni postaji ali pri mestnem kopališču. Tisti, ki se nameravate iz mesta podati v smeri Vransko skozi Tuhinjsko dolino, pa boste električno kolo lahko napolnili pri Turistično-informacijski točki v Motniku.

Polnilnico lahko uporabljajo vsi uporabniki električnih koles, saj je zelo enostavna za uporabo. Navodila za uporabo so nameščena na sami polnilnici. Uporabnik pritisne gumb, nato se odpre predal, v katerem so pripravljeni štirje najbolj značilni polnilci (Shimano, Bosch, Yamaha, Brose). Za tiste, ki potrebujejo drug polnilec od priloženih, pa je v predalu tudi navadna vtičnica, kjer je možen priklop na elektriko s svojim polnilcem. Za uporabo polnilnice registracija ni potrebna, zato so dobrodošli prav vsi.

Vse kolesarje vabimo, da se zapeljete do naravnih in kulturnih lepot kamniške občine, ko pa vam zmanjka “goriva”, se ustavite v eni od na novo postavljenih polnilnic. Prosimo vas, da s polnilnicami ravnate skrbno, da bodo še dolgo služile svojemu namenu.

Projekt sodelovanja LAS E-nostavno na kolo, v katerem sodelujeta kot partnerja LAS Srce Slovenije in Občina Kamnik, sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja RS 2014–2020.

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here