Uvodnik 5 2020: Svet kaosa

0
1288

Imate zadnje čase občutek, da živite v svetu kaosa in negotovosti? Ne skrbite, prav imate…
Če bi vam pred tremi meseci kdo rekel, da boste naokrog skakali z masko na obrazu in vsak dan spremljali novice,  preštevali okužene, hkrati pa navijali ali bentili nad protestniki, ki širijo krila po celem svetu, bi mu najbrž rekli, naj se malo umiri. No, žal se to ni umirilo ampak vse skupaj počasi brbota in samo vprašanje časa je, kdaj bo pokrovko do konca odneslo, ali pa se bo le našel kdo oziroma več njih, ki bo  znal spustiti pritisk, ki najeda živce prav vsem.
Mene osebno sicer bolj skrbijo okužbe in korona, s protesti se ne ukvarjam, kdo drug pa mi bo odvrnil, da mu je tale virus “čisto brez veze” in da ga politične razmere tako motijo, da čuti potrebo po kolesarjenju in kričanju proti vladi. Vsak ima svoj prav in tako naj tudi bo, dokler se znamo še pogovarjati in nismo nasilni.
Enako velja za svetovno protestno gibanje, ki ga je sprožil umor temnopoltega Američana in policijsko nasilje. To je popolnoma razumljivo, manj razumljivo pa je, da so upravičene proteste in mirne demonstracije ukradli huligani vseh barv in ras in jih izkoristili za nasilje, plenjenje, kriminal. Zdaj nekatere ulice ali deli mest v ZDA, pa tudi drugod po svetu, spominjajo na bojne cone ali kakšno sceno iz apokaliptičnega filma.
Je že tako, da tisti ki zasejejo veter, pogosto žanjejo vihar…

Jakob

Oglasno sporočilo