Trojne stopničke Calcita v Rabcu

0
642

Rabac je minuli konec tedna gostil gorsko kolesarski maraton Helter skelter, ki je na start privabil skoraj 270 tekmovalcev, med njimi tudi tri člane kamniškega Calcit Bike Teama. Ti so se odrezali vrhunsko. Matic Kranjec Žagar je na krajši razdalji zmagal pred klubskim kolegom Blažem Žletom, Boštjan Hribovšek je bil tretji na daljši razdalji.

Kranjec Žagar in Žle sta družno premagovala 31,5 km dolgo progo z 930 metri višinske razlike, zmage se je na koncu veselil Kranjec Žagar.

»V začetku se je izoblikovala manjša skupina, v kateri smo bili štirje tekmovalci. Poleg naju z Blažem sta bila še dva Avstrijca, ki sva se jih uspela znebiti na drugem vzponu. Nato sva do cilja pomagala drug drugemu in se menjala, v šprintu pa sem zmagal jaz. Blaž je imel malo smole, ker je bilo potrebno zaviti levo v cilj, Blaž pa tega ni vedel,« je potek dirke opisal Kranjec Žagar, Žle pa ga je dopolnil: »Od starta je šlo na klanec kar hitro in ostalo nas je le še pet. Ker sva z Maticem videla, da tekmeci popuščajo, sva naredila skupinski pobeg in si pridobila nekaj prednosti. Nato sva z enakomernim tempom nadaljevala vse do cilja. Super je bilo in komaj čakam naslednji vikend, da se udarimo za majico državnega prvaka.«

Pred Hribovškom sta končala dva Slovenca, Gregor Dimic na prvem in Matej Lovše na drugem mestu. Ti so se pomerili na 62 km dolgi progi s skupno 1750 metri višinske razlike.

»Štartali smo 15 minut pred tekmovalci, ki so naredili en krog. V ospredju je bila osmerica, ki je imela hiter tempo. Jaz sem se odločil, da vozim svojo dirko in jih nisem lovil, a sem po pol ure ujel vse razen Mateja in Gregorja. Nato se mi je pridružil Avstrijec, ki je bil kasneje četrti. Z njim sva pol kroga vozila skupaj, potem pa sem vozil sam in nekoliko zmanjšal zaostanek za ubežnikoma,« je razložil Hribovšek.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo