Moravčani dolga leta opozarjali na nepravilnosti, zdaj so dobili potrditev

0
1259

Ljubljanski kriminalisti so kazensko ovadili odgovorne osebe podjetja z območja Moravč, neuradno gre za družbo Termit, zaradi kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja. Ugotovili so, da je podjetje obratovalo v nasprotju z izdanim okoljevarstvenim dovoljenjem. Krajani Moravč so dolga leta opozarjali, “da se na območju Občine Moravče dogajajo stvari, ki se ne bi smele dogajati in ki škodijo naravi, predvsem pa zdravju ljudi, ki živijo okoli območja deponije”. Župan Balažic zato pozdravlja začetek kazenskega postopka.

Ljubljanski kriminalisti so v začetku julija 2020 zaključili dalj časa trajajočo kriminalistično  preiskavo in  zoper odgovorne osebe podjetja z območja  Moravč podali kazensko  ovadbo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja obremenjevanja in uničevanja okolja, so danes sporočili s PU Ljubljana.

Neuradno gre za podjetje Termit, ki v Moravčah proizvaja in predeluje kremenove peske ter izdeluje pomožna livarska sredstva za livarne in železarne.  Ob tem pa podjetje sanira aktualne in v preteklosti nastale odkopne jame. V gradbeni material zmešajo pesek, ki jim ga vračajo livarne, ter odpadke, ki so po zagotovilih družbe inertni in nenevarni. A se s tem ne strinjajo na Občini Moravče in v tamkajšnji civilni iniciativi, kjer trdijo, da Termit v tla zakopava tudi nevarne odpadke ter s tem obremenjuje moravško dolino.

Več na:
https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/kriminalisti-zaradi-obremenjevanja-in-unicevanja-okolja-ovadili-odgovorne-osebe-podjetja-z-moravc.html

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here