Filmski večeri v Arboretumu / AVGUST 2020

130

Kljub številnim težavam in oviram se v Kulturnem domu Franca Bernika trudimo, da bi zvesti publiki  omogočili tudi v času tega zares drugačnega poletja čim več kulturnih doživetij in dogodkov. Tako smo takoj po pandemiji že začeli s projekcijami filmov v Avto kinu na prostem, filmski ljubitelji pa so si tudi v mesecu juniju in juliju lahko ogledali številne filme na našem dvorišču, zaradi muhastega vremena pa je bilo kar nekaj projekcij tudi v dvorani, seveda ob strogih omejitvenih pogojih glede ukrepov in omejenega števila gledalcev.

Presenetljivo dobro sta bili tudi obiskani razstavi v Galeriji Domžale (domačin Janez Praprotnik) in Menačenkovi domačiji (avbe). Tudi zanimanje in obisk Slamnikarskega muzeja sta nad pričakovanji, zato bomo s 4. avgustom tudi predčasno prekinili poletno dopustniško zaprtost in bo muzej spet odprt za obiskovalce.

V juliju smo publiko razveselili tudi z dvema koncertoma na našem dvorišču, mlajših glasbenikov iz našega področja, skupine domžalske Lusterdam in  kantavtorice Mance Berlec iz Kamnika.

Tudi v avgustu nas čaka pester program, zlasti možnost ogleda številnih filmov na Filmskih večerih v Arboretumu Volčji Potok. Začenjamo v četrtek, 30. julija ob 21. uri  s projekcijo obnovljenega filma Ne joči, Peter, nadaljujemo pa z nekaterimi ponovitvami najboljšega in tudi filmskimi predpremierami.

Za zaključek meseca v soboto 29.8. pa bomo v Arboretumu pripravili tudi koncert, na katerem bodo naši gosti med drugim Nuška Drašček, Vita Mavrič, Aco Biščević, Jaka Pucihar, Mate Bekavac z godalnim kvartetom….

Kulturni dom Franca Bernika Domžale

 

Oglasno sporočilo