Kronika policijske postaje Domžale (od 20.7. do 26.7.2020)

0
1419

20. 7. 2020
PROMETNA NESREČA I. KATEGORIJE IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči z udeležbo treh vozil. Ugotovljeno  je  bilo,  da so bili v prometni nesreči udeleženi dva voznika osebnega  vozila  in voznik tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo zaradi  neprilagojene  hitrosti  enega izmed voznikom osebnega vozila. Prav tako  je bilo ugotovljeno, da je povzročitelj prometne nesreče vozil vozilo pod  vplivom  alkohola, zaradi česar mu je bilo vozniško dovoljenje začasno odvzeto  za čas 24 ur. Skupna materialna škoda na vozilih znaša okoli 1.000 EUR. Policisti so povzročitelju na kraju izdali plačilni nalog.

21. 7. 2020
KRŠENJE JAVNEGA REDA IN MIRU TER ODREJENO PRIDRŽANJE

Policisti  so bili obveščeni o kršenju javnega reda in miru. Kršitelj se po prihodu  policistov  še vedno ni umiril, ter je kljub ukazu naj s kršitvijo preneha, v vinjenem stanju še vedno kršil javni red in mir, zaradi česar so mu  policisti  odvzeli  prostost  in  mu  odredili pridržanje. Policisti so kršitelju na kraju prav tako  izdali plačilni nalog.

21. 7. 2020
PROMETNA NESREČA IN VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA
Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni nesreči z materialno škodo. Pri obravnavi  je  bilo  ugotovljeno,  da sta bila v prometni nesreči udeležena voznika  osebnega vozila, do prometne nesreče pa je prišlo zaradi vožnje na prekratki  varnostni  razdalji  enega  izmed  voznikov.  Prav  tako je bilo ugotovljeno,  da  je  povzročiteljica  prometne  nesreče  vozila vozilo pod vplivom  alkohola,  zaradi  česar  ji  je bilo vozniško dovoljenje za 24 ur odvzeto.  Skupna  materialna  škoda na vozilih znaša okoli 1.000 eur. Zoper povzročiteljico sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

21. 7. 2020
VLOM V VEČ VOZIL
Policisti  so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da  je  storilec  vlomil v več tovornih vozil in iz notranjosti odtujil več kosov  različnega električnega in baterijskega orodja. Z navedenim dejanjem je  storilec  lastnika  oškodoval za približno 6.500 eur. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 7. 2020
VLOM V HIŠO

Policisti  so  bili  obveščeni  o  vlomu v hišo. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  skozi  na  kip  odprto  okno  z roko segel v notranjost ter odprl sosednje  okno, skozi katerega je vstopil v notranjost, katero je pregledal ter  iz nje odtujil zlatnino in denar. Z navedenim je lastnike oškodoval za okoli 25.000 eur. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 7. 2020
TATVINA ŠTIRIKOLESNIKA

Policisti  so  bili obveščeni o tatvini štirikolesnika in sicer je storilec preko  noči  prišel  na  dvorišče  stanovanjske hiše, tako da je preščipnil ključavnico  obešanko  dvoriščnih  vrat.  Z  dvorišča  je odtujil štirikolo znamke   BOMBARDIER,   tipa   CAN-AM,   navadne   črne  barve,  št.  šasije 3JBPDAP23FJ000178,  reg. št. KP CV-91, s tem pa lastnika oškodoval za okoli 15.000 eur. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

22. 7. 2020
VLOM V VOZILO

Policisti  so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da  je  storilec  vlomil  v tovorno vozilo in iz notranjosti odtujil gorsko kolo  Cube,  tip  Stereo  120.  Z  navedenim  dejanjem je storilec lastnika oškodoval  za  približno  2.000  eur.  Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.

22. 7. 2020
PROMETNA NESREČA S POBEGOM

Policisti  so  bili  obveščeni  o  prometni  nesreči  z  materialno  škodo, povzročiteljica  pa  je  odpeljala  s  kraja  ne  da bi soudeležencu nudila podatke.  Pri  obravnavi  je  bilo  ugotovljeno,  da je do prometne nesreče prišlo  zaradi  nepravilnega  premika  z  vozilom, voznica pa je po trčenju odpeljala.  Povzročiteljica  je bila izsledena, zaradi kršitev pa ji je bil izdan plačilni nalog.

22. 7. 2020
POŽAR NA GOSPODARSKEM POSLOPJU
Policisti  so  bili obveščeni o požaru na stanovanjski hiši. Ugotovljeno je bilo,  da  je  zaradi  strele zagorelo gospodarsko poslopje, požar pa se je razširil  na celotno ostrešje. Občani so takoj pričeli z reševanjem živine, ob  tem pa sta se dva občana nadihala dima, zaradi česar sta bila odpeljana na  UB  KC.  Požar  so  pogasili gasilci iz okoliških društev. S požarom je
nastala  materialna  škoda  okoli  70.000  eur. V danem primeru je človeška krivda izključena.

23. 7. 2020
VLOM V VOZILO
Policisti  so bili obveščeni o vlomu v tovorno vozilo. Ugotovljeno je bilo, da  je storilec vlomil v tovorno vozilo in iz notranjosti odtujil več kosov različnega  električnega  orodja. Z navedenim dejanjem je storilec lastnika oškodoval  za  približno  1.000  eur.  Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil.

23. 7. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

24.7. 2020
ZASEG OSEBNEGA VOZILA
Policisti so imeli v postopku voznika neregistriranega osebnega avtomobila, kateri  je  le  tega  vozil  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi navedenega  je bilo vozilo vozniku na podlagi 23. člena ZPrCP zaseženo in z avtovleko   odpeljano   v  hrambo.  Policisti  bodo  zoper  voznika  podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

24. 7. 2020
VLOM V VRTNO LOPO

Policisti  so  bili obveščeni o vlomu v vrtno lopo. Ugotovljeno je bilo, da je  neznani  storilec s silo telesa s tečajev snel kovinska vrata ograje in prišel  na dvorišče. Nato je na neugotovljen način vstopil v vrtno lopo, ki je  bila  zaklenjena  in  iz  notranjosti  izvršil  tatvino  motorne  vrtne kosilnice  in  visokotlačnega  vodnega  čistilca..  Z  opisanim dejanjem je neznani  storilec  lastnika  oškodoval  za okoli 300 EUR. Policisti v zvezi
opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

25. 7. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE

Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

25. 7. 2020
KAZNIVO DEJANJE NASILNIŠTVA

Policisti so bili obveščeni o pretepanju sostanovalca v skupnem stanovanju. Ugotovljeno  je  bilo,  da  je  sostanovalec  v skupnem stanovanju pretepal drugega  sostanovalca,  kateri je bil nato z reševalnim vozilom odpeljan na nudenje zdravniške pomoči v UB KC. Zoper nasilneža bodo policisti podali KO na pristojno tožilstvo.

25. 7. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

26. 7. 2020
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera je imela v posesti manjšo količino  prepovedane  droge. Policisti bodo zoper osebo – kršitelja uvedli hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  pozivamo  vse občane k upoštevanju Odloka  o  začasni  splošni  prepovedi  gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih  in površinah v RS (še posebej pa novosti, ki so stopile v veljavo v zadnjih  dneh)  ter  upoštevanju  vseh  navodil,  ki  so  podani  s  strani pristojnih ministrstev in NIJZ.

Prav  tako  vse  občane  obveščamo, da je na internetnih straneh Policije (www.policija.si ) objavljena telefonska številka za svetovanje o ukrepih za zajezitev   epidemije   bolezni   covid-19,  ki  se  nanašajo  na  policijo (telefonska  številka je 01 514 70 01, dosegljiva med ponedeljkom in soboto med 07.00 in 19.00 uro) oziroma lahko morebitna vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si.

Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here