Kronika Policijske postaje Kamnik (od 10.8. do 15.8.2020)

0
715

10.08.2020
POSKUS VLOMA V VOZILO
Neznanec je v Stahovici z neznanim predmetom na vzvod skozi prednja desna vrata vozila skušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar je od dejanja odstopil in povzročil materialno škodo. Sledi zbiranje obvestil in pa kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

TATVINA IZ VOZILA
Neznanec je s parkiranega vozila na območju Ljubljane odtujil oznake iz vozila znamke Renault Scenic in s kraja odšel neznano kam. Sledi odstop kaznivega dejanja na pristojno policijsko postajo.

11.08.2020
PIJAN VOZNIK
V Podgorju je bil ustavljen voznik osebnega avtomobila, kateri je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zaradi česar mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.60 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

PROMETNA NESREČA
Na Perovem se je zgodila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika z vozilom voznika osebnega vozila, ki je trčil v parkirano vozilo. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu v cestnem prometu.

12.08.2020
PADEC S KOLESOM
V Spodnjih Stranjah je padel kolesar, ki se je peljal po gozdni poti navzdol zgubil ravnotežje in padel po tleh. Kolesar se je telesno poškodoval in je bil s kraja z reševalnim vozilom odpeljan na zdravljenje. O dogodku sledi uradni zaznamek.

NEDOSTOJNO VEDENJE
Policisti so v Kamniku obravnavali intervencijo, kjer sta se med seboj sprla vnukinja in dedek, ki se je do nje nedostojno vedel in jo verbalno žalil z neprimernimi besedami. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po zakonu o javnem redu in miru.

13.08.2020
PROMETNA NESREČA S POBEGOM
Na Klavčičevi ulici se je zgodila prometna nesreča s pobegom zaradi nepravilnega premika z vozilom neznanega povzročitelja, kateri je s kraja le te odpeljal, na da bi udeleženki nudil svoje podatke. Sledi zbiranje obvestil in uradni zaznamek o dogodku.

VOZIL POD VPLIVOM ALKOHOLA
V Mekinjah je bil ustavljen voznik, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je ob pravilni uporabi pokazal, da ima voznik 0.63 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Kamniku.

14.08.2020
TATVINA ORODJA
Neznani storilec je na Zikovi ulici iz parkiranega tovornega vozila odtujil dva kosa ročnega motornega orodja in sicer pihalnik in motorne škarje za obrezovanje žive meje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Motniku zaradi glasnega govorjenja in pa nazdravljanja pozno v noč obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

15.08.2020
POVOŽENJE DIVJADI
Na regionalni cesti Vodice-Moste je voznica osebnega vozila povozila divjad in poškodovala vozilo. Ker gre za prometno nesrečo z manjšo materialno škodo, v kateri je udeleženka izpolnjevala vse pogoje za vožnjo v cestnem prometu ji je bilo izdano obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče.

GLASNA GLASBA
Policisti so v Kamniku zaradi glasne glasbe in zabave večje skupine ljudi obravnavali kršitev po Zakonu o varstvu javnega reda in miru. Na kraju je bil kršitelju izdan plačilni nalog.

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo