Nevarna pot v šolo

0
1588

Ponovno vam pišem o NEVARNI POTI V ŠOLO na ŽUPANČIČEVI ULICI v Dobu, saj se od odgovora g. Jeranta (2019) ni zgodilo nič.
Zato vam v prilogi posredujem dopis stanovalcev Župančičeve ulice v Dobu, kjer ta hip (že celo leto) potekajo obnovitvena dela in je cesta praktično neprevozna. Ni mi tudi jasno, kdaj in kako so izvedli meritve hitrosti in prevoznosti ulice, saj je, kot že rečeno, omenjena ulica celo leto gradbišče.
Na Občino Domžale so bili poslani številni dopisi, tako krajanov in krajank Doba, kakor tudi moji, postavil sem tudi številna svetniška vprašanja in sicer glede prometne nevarnosti v Dobu pri Domžalah, kakor tudi po ostalih krajih naše občine. Odgovorov praktično ni, če pa so že, pa po njih dobim občutek, da se išče izgovore, kako se problemom izogniti, ne pa za njih najti in realizirati rešitve.
Prosim Vas torej za odgovor, ker sem tudi sam krajan Doba, da mi pojasnite, kako boste zagotovili prometno varnost otrok na omenjeni ulici, ki je postala prava tranzitna pot za številne avtomobile ter tudi kamione, prometna varnost otrok pa je s tem zelo ogrožena.
Če kdaj, se lahko sedaj postavijo hitrostne ovire, saj bo po končanju obnovitve cesta postala skoraj zagotovo še naprej dirkalna steza.
Naj v zaključku še dodam, da še vedno čakam na odgovor odgovornih na Občini Domžale glede postavitve znakov “Otroci na cesti-prevozi otrok” in sicer na vseh mestih, kjer so postajališča za šolski avtobus/kombi.

Ukrepajte, dokler ne bo prepozno!

Gregor Horvatič,
Zeleni Slovenije

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here