Cepljenje proti sezonski gripi v Zdravstvenem domu Domžale ustavljeno!

0
780

Obveščamo vas, da je zbiranje naročil za cepljenje proti sezonski gripi ustavljeno saj cepivo ni več dobavljivo in je trenutna zaloga žal že pošla.

V kolikor bomo pridobili nove zaloge cepiva vas bomo pravočasno obvestili.

Tiste, ki pa ste prejeli termin za cepljenje naprošamo, da na termin cepljenja s seboj prinesite izpolnjena naslednja vprašalnika:

Vprašalnik za cepljenje proti sezonski gripi

Vprašalnik zdravstvenega stanja

Hvala za razumevanje.

 

___________________________________________________________________

Že za najbolj ranljive premalo cepiva

Za letošnjo sezono so na NIJZ kupili le 270.000 odmerkov cepiva. Do sedaj so jih prejeli 250.000, predvidoma sredi novembra pa pričakujejo dodatnih 20.000 odmerkov. To pomeni, da se bo lahko v letošnji sezoni cepilo največ 13,5 odstotka prebivalcev.

Za primerjavo: starejših od 65 let, za katere posebej priporočajo cepljenje proti gripi, je v Sloveniji trenutno več kot 20 odstotkov celotne populacije. Tem je potrebno prišteti še ostale ogrožene skupine, kot so kronični bolniki, majhni otroki (od šest mesecev do dveh let), nosečnice ter osebe z izjemno povečano telesno težo.

Že preprost izračun torej pokaže, da v državi ne bo dovolj odmerkov cepiva za najbolj ranljive skupine prebivalstva. Kaj šele za splošno prebivalstvo, ki mu je vlada z zadnjim protikoronskim paketom omogočila brezplačno cepljenje.

Oglasno sporočilo