Poziv za zagotavljanje brezplačnih toplih obrokov za kamniške učence in dijake, ki se šolajo na daljavo

0
1365

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je poslalo poziv za zagotavljanje toplega obroka za učence osnovnih šol, osnovnih šol s prilagojenim programom in dijakom zavodov za izobraževanje otrok in mladostnikom s posebnimi potrebami. Občina Kamnik je šole pozvala, da o morebitnih potrebah po toplih obrokih staršem pošljejo poziv. Topli obroki se bodo zagotavljali predvidoma od ponedeljka, 9. novembra 2020, dalje.

V pozivu so opredeljeni naslednji kriteriji za upravičenost do brezplačnega toplega obroka:

  • brezplačni topli obrok pripada učencem in dijakom, pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku ali državni štipendiji ali odločbi na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malice ali kosila ne presega 382,82 € (3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije),
  • brezplačni topli obrok pripada tudi učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.

Učenci in dijaki se morajo na topli obrok prijaviti preko šol, ki jo obiskujejo, le-te pa za učence, ki so prijavljeni na šolsko kosilo, upravičenost do brezplačnega obroka preverijo v sistemu CEUVIZ. S prijavo učenci in dijaki privolijo, da Občine in šole podatke uporabijo za organizacijo priprave in dostave toplega obroka.

Celoten poziv si lahko ogledate TUKAJ.

Podoben poziv pričakujemo tudi za srednje šole, o tem pa vas bomo obvestili naknadno.

Občina Kamnik

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here