S Šolo zdravja telovadimo preko malih zaslonov

0
1374

V Društvu Šola zdravja so konec novembra 2020 posneli film z vajami po metodi “1000 gibov”. Film je na ogled na youtube kanalu “Šola zdravja vsako jutro ob 7.30“.  Na ta korak so se odločili zaradi negotovosti časa omejenega gibanja, ki je posledica ukrepov stroke za zajezitev epidemije Covid-19. Šli so tudi korak naprej in so lokalnim televizijam po vsej Sloveniji predlagali, da film “Metoda 1000 gibov” uvrstijo v svoj redni jutranji program, ker veliko ljudi nima interneta in ne more spremljati telovadbe preko youtube kanala. Na ta način Društvo Šola zdravja v sodelovanju z lokalnimi televizijami prispeva svoj delež pomoči vsem prebivalcem Slovenije.

Na Gorenjskem sta se na pobudo takoj odzvala uredništva lokalne TV BLED in TV Medvode. TV BLED bo z vsakodnevnim predvajanjem filma pričela v soboto, 5. decembra, ob 8.15 zjutraj, TV Medvode prične s predvajanjem v ponedeljek 7. decembra, ob 8. uri.

Iz Zasavja se je odzvala lokalna televizija ETV HD, ki začne s predvajanjem predvidoma v ponedeljek 7. decembra ob 8. uri.  S štajerskega konca se je odzvala SIP TV, ki bo s predvajanjem filma pričela tudi v ponedeljek 7. decembra ob 8. uri.

Tako bo lahko preko malih zaslonov jutranjo vadbo “1000 gibov” spremljalo čim več ljudi. Preverite, če vaš operater spremlja katero od navedenih lokalnih televizij in se pridružite jutranji telovadbi prek malih zaslonov.

Neda Galijaš

Oglasno sporočilo