Online terapevtska posvetovalnica

268

Z decembrom 2020, ob ponedeljkih med 17. in 20. uro, v okviru Mladinskega centra Kotlovnica Kamnik pričenja delovati terapevtska posvetovalnica, ki bo do nadaljnjega na voljo vsem mladim občine Kamnik. Na posvetovalnico se lahko obrneš, ko se znajdeš na pomembnem življenjskem razpotju, v dilemi glede sprejemanja kakšnih zate pomembnih življenjskih odločitev, v doživljanju stiske povezane z aktualno življenjsko situacijo, v doživljanju občutij/čustev, ki so res težka za »hendlat«, v odnosu/ih, ki te navdaja/jo z občutkov »površinskosti« in čutiš potrebo po bolj poglobljenem pogovoru, ipd.

Prav vsak izmed nas se kdaj znajde na točki »spopadanja« s čim za nas res zahtevnim in včasih se je ob tem lahko tudi težko zaupati osebam, ki so naši najbližji (npr. prijatelji/družina). Najsibo zaradi občutkov zadrege, strahu pred tem da ne bi bili razumeti ali da bi bili morda celo obsojani, skrbi da bi »globji« pogovor lahko spremenil kak naš odnos na način kot si ne bi želeli, ali pa nas preprosto skrbi, da bi se ob tem, ko bi spregovorili o za nas občutljivi temi (ko smo ranljivi) lahko na nas vsul plaz (bolj in manj premišljenih) nasvetov – ne glede na razlog, včasih je preprosto tako, da je o čem težko spregovoriti tudi s tistimi, s katerimi smo navajeni biti v tesnem vsakdanjem stiku…hkrati pa je lahko za nas zelo naporno s stisko zdržati sami in v takih trenutkih/okoliščinah je fajn, da se vendarle lahko obrnemo na kakšnega strokovnjaka/injo, za zaupen pogovor, podporo, pomoč pri usmeritvi naprej.

V okviru (brezplačne) terapevtske posvetovalnice žal čarobne paličice, ki bi reševala vse naše stiske in probleme (za enkrat še!:)) nimamo, vsekakor pa se na nas lahko obrneš brez strahu, da se te ne bi po svojih najboljših močeh potrudili razumeti, ter skupaj v okviru zaupnega pogovora našli prostor za pogovor o vseh zahtevnih rečeh, s katerimi se soočaš.

Kontaktna oseba v okviru terapevtske posvetovalnice

Iztok Zver, mladinski delavec in certificirani psihoanalitični psihoterapevt (ECPP), z več kot 10-letnimi izkušnjami vodenja zasebne psihoterapevtske prakse, ter več kot 10-letnimi izkušnjami organizacije in vodenja raznovrstnih projektov z mladimi in za mlade.

Varnost in zasebnost

Kontaktna oseba je kot član strokovne psihoterapevtske skupnosti zavezan načelu zaupnosti ter delovanju v skladu z Etičnim kodeksom psihoanalitične skupnosti EZPPS (Evropsko združenje psihoanalitičnih pristopov – Slovenija) in Etičnim kodeksom SKZP (Slovenska krovna Zveza za psihoterapijo). V okviru delovanja terapevtske posvetovalnice ne bomo hranili oziroma obdelovali nobenih tvojih osebnih podatkov, z izjemo tvoje starosti.

Prostor srečanja

Online platforma ZOOM (zasebni ZOOM link prejmeš naknadno, po dogovorjenem časovnem terminu srečanja).

Uradne ure terapevtske posvetovalnice

Ob ponedeljkih, in sicer med 17. in 20. uro.

Za lažjo organizacijo izvedbe posvetov te naprošamo, da Iztoku pošlješ krajšo elektronsko pošto na kotlovnicaposvet@gmail.com, z izraženo prošnjo po terminu za krajši terapevtski posvet. V najkrajšem možnem času se vam bo oglasil nazaj s prvim predlogom časovnega termina za ZOOM srečanje in če vam bo termin odgovarjal, vam pošlje še ZOOM link.

Besedilo in fotografija: Mladinski center Kotlovnica

Oglasno sporočilo