Široka podpora prihodu Korošca na mesto športnega direktorja

0
1127

Z novim športnim direktorjem Rokom Korošcem bo nov veter zavel v vrstah članske A ekipe kamniškega gorsko kolesarskega kluba Calcit Bike Team. Rok Naglič, Blaž Žle in Matic Kranjec Žagar podpirajo Korošca in se veselijo dela z njim, prav tako pa tudi trenerji in vodstvo kluba.

»Moja največja želja je, da imamo nekoga, ki bo skrbel za nas, bo pomagal pri urejanju prenočišč za dirke, nas bo peljal na dirke in nam tam nudil podporo. Želim si nekoga, na katerega se lahko 100-odstotno zaneseš. Znanja ima zagotovo dovolj. Dovolj dolgo je bil v kolesarstvu, da ve, kaj je pomembno za kolesarja. Všeč mi je dejstvo, da je nekdanji kolesar. Se poznava in vesel sem, da nas je okrepil. Komaj čakam na sodelovanje. Je mlad, ima drugačno energijo in poglede,« je povedal Naglič in nadaljeval: »Rok je lahko naša prednost, sploh ker pozna kolesarstvo, tako gorsko kot cestno. Tudi jaz sem poskusil obe disciplini. Na koncu spoznaš, da je cesta drug šport. Rok bo lahko z nami in mladimi, ki želijo mešati disciplini, delil izkušnje. Lahko bo povedal, zakaj ostati v gorskem kolesarstvu ali pa jih bo znal napotiti, če bodo šli med cestne kolesarje.«


»Vesel sem, da se je Rok vrnil med nas. Sam sem ga spoznal še kot gledalec na dirki v Domžalah 2012, takrat sem se tudi sam navdušil nad gorskim kolesarstvom. Verjamem, da nam bo v veliko pomoč pri načrtovanju dirk, nasvetih o dirkanju na največjih tekmovanjih, saj jih je veliko odvozil. Sigurno pa nas bo naučil še bolj trdega dela in se trudil izpolniti naše cilje. Želel bi si, da bi bil moj pomočnik v feed coni in z nami hodil na odprave. Verjamem, da se bo na položaju znašel,« je pojasnil Žle.

»Da bo Rok Korošec naš novi športni direktor, se mi zdi super odločitev in izbira. Ima veliko izkušenj tako iz XC dirk kot iz ceste. Zdi se mi zelo pomembno, da je na položaju športnega direktorja odprta oseba, ki nam bo znala svetovati in ki nas lahko usmerja na podlagi lastnih izkušenj. Želim si, da bi se enkrat, ko bodo razmere dopuščale, skupaj usedli, se pogovorili in sestavili načrt dirk za sezono 2021,« pa se nadeja Kranjec Žagar.

Odločitev, da na mesto športnega direktorja kluba pride Korošec, je podprl tudi celoten trenerski štab Calcit Bike Teama, kateremu je 27-letni nekdanji kolesar načrte in vizijo predstavil konec prejšnjega tedna. Razumljivo pa ima tudi podporo vodstva kluba, ki vanj verjame in si želi, da bodo z novimi idejami naredili nov korak v razvoju najboljšega gorsko kolesarskega kluba v olimpijskem krosu v Sloveniji.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here