Priprave na spomladanski del sezone zaključene

0
825

Mesec januar, ki je bil namenjen pripravi na spomladanski del sezone, je zaključen. Nogometaši Domžal so se včeraj z zmago proti FK Sarajevo uspešno poslovili od Umaga, naslednji oziroma zadnji dnevi zimskih priprav pa bodo minili v domačem okolju.

“Mislim, da smo bili skozi celotno srečanje boljši nasprotnik. Gol smo prejeli takoj na začetku drugega polčasa, ko je Sarajevo imelo malce pobude, a do pravega zaključka jim ni uspelo priti. Na drugi strani smo pred vrati nasprotnika bili natančni že v 3. minuti, zato je bilo nadaljevanje srečanja veliko lažje. Ponujeno smo izkoristili in zadnja tekma pred povratkom v Slovenijo je proti zahtevnemu nasprotniku ponudila ogromno želenega. Šlo je torej za dvoboj z najboljšim moštvom Bosne in Hercegovine, toda razmišljali smo in vedno tudi bomo samo o sebi. V mislih imam tisto, kar izvajamo na treningih in si želimo prenesti v tekmo. Seveda ob tem prihaja tudi do napak in slednje bomo v prihodnje poskušali minimalizirati,” je po tekmi z aktualnim prvakom Bosne in Hercegovine povedal mladi hrvaški vezist Marko Martinović.

Na zadnjih dveh tekmah je nekdanji član Benfice in Hajduka iz Splita mrežo nasprotnika zatresel trikrat. Proti Sarajevu je v igro vstopil v 68. minuti, prvič je bil natančen le pet minut kasneje, drugič pa v 87. minuti. Med tednom je prav tako po vstopu v igro s klopi za rezerviste zatresel mrežo FK Dinamo Vranje: “Z opravljenim smo lahko zelo zadovoljni. V Umagu smo preživeli 10 krasnih dni, težjih poškodb ni bilo in naredili smo vse, kar je bilo načrtovano s strani strokovnega vodstva. Na štirih tekmah (Levski, Orijent, Dinamo Vranje, Sarajevo) smo bili obenem strelsko zelo razpoloženi, zavedamo pa se, da se na to ne gre prav veliko zanašati. Prvenstvene tekme, ki sledijo v naslednjih tednih, so vendarle nekaj povsem drugega. Še pred tem nas v sredo, ob 15. uri, čaka generalka z Gorico, toda mislim, da smo na spomladanski del prvenstva zelo dobro pripravljeni. Konkurenca v moštvu je vseskozi na visokem nivoju, in ravno to je tisto, kar nas iz dneva v dan dela boljše ter željne dokazovanja. Svojih zadetkov sem seveda zelo vesel, a dela je še kar nekaj.”

“Šlo je za moje prve zimske priprave z ekipo in lahko povem, da je bilo kar zahtevno. Seveda je to nekaj povsem normalnega. Brez dobre priprave namreč v prvenstvu ne moreš storiti prav veliko pozitivnega, zato smo skupaj s soigralci veseli, da je mesec januar minil po pričakovanjih. Veliko je bilo vaj z žogo, poudarek je bil tudi na moči in vzdržljivosti. Pripravljeni in motivirani smo. Kvalitetne priprave, ki jih želimo zaključiti na najboljši možen način, se bližajo k koncu in počutimo se odlično. Pripravljalne tekme so pomembne, a vsi imamo raje dvoboje, ko gre zares. Leto smo začeli po željah in v tem ritmu moramo tudi nadaljevati, saj lahko samo tako pridemo do pravega zaleta pred začetkom ligaških spopadov,” je sklenil 20-letni Martinović, ki bo skupaj s soigralci prvo tekmo drugega dela sezone odigral 10. februarja. Tedaj bo v Športnem parku Domžale gostoval NK Maribor.

Besedilo in foto: Nejc Berce

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here