Kronika Policijske postaje Kamnik (od 2.2. do 14.2.2021)

0
751

9.2.2021
PROMETNA NESREČA 
Na Ljubljanski cesti se je zgodila prometna nesreča zaradi nepravilnega premika vzvratno tovornega vozila s priklopnikom, ki je trčil v prometni znak in povzročil materialno škodo. Na kraju je bilo izdano obvestilo o odstopu od prometne nesreče.

ZMEDEN LABOD     
Občan je sporočil, da je na regionalni cesti Kamnik-Stahovica na cesti  povožen labod. Na kraju ugotovljeno, da je z labodom vse v najlepšem redu, da gre za zmedenost in neprevidnost ptice, ki je ostala  v naravi v primernem življenjskem okolju.  Beleženo.

10.2.2021
PONAREJEN BANKOVEC
Policisti smo bili s strani zaposlene na SKB banki obveščeni o ponarejenem bankovcu za 500 eur s katerim je želel občan plačati položnico. Po opravljeni analizi sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

INTERVENCIJA    
Policisti so obravnavali intervencijo, kjer se je kršiteljica nedostojno vedla do partnerja ga žalila z neprimernimi besedami na njega vpila in razbijala ter razmetavala stanovanje. Sledi zbiranje obvestil in plačilni nalog za vročekrvno kršiteljico po zakonu o javnem redu in miru.

ZASEG PREPOVEDANE SNOVI       
V Mekinjah smo kršitelju zasegel ALU folijo z neznano snovjo rastlinskega izvora zeleno-rjave barve za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po analizi bo zoper kršitelja, uveden hitri postopek.

TATVINA IZDELKOV IZ SKLADIŠČA   
Odgovorna oseba iz skladišča podjetja v IOC Žeje je do prihoda policistov zadržala zmikavtko, ki je hotela iz skladišča odtujiti več izdelkov in tako oškodovati podjetje. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na  okrožno državno tožilstvo.

11.2.2021
SPUŠČENE PNEVMATIKE NA PARKIRANIH VOZILIH  
Policisti smo bili v razponu dveh mesecev večkrat obveščeni o spuščenih pnevmatikah na parkiranih vozilih pri tako imenovanih oskrbovanih stanovanjih na Cankarjevi cesti v Kamniku. Občane, ki stanujejo na tem območju naprošamo, da polagajo pozornost v zvezi izsleditve tega objestneža, ki ponoči ne more spati in ga parkirana vozila očitno nervirajo in spravljajo v taka dejanja. Kljub večkratnim nočnim nadzorom policistom žal še ni uspelo izslediti tega objestneža kar pa ni izključeno, da ga s skupnimi močmi in povečano pozornostjo čimprej izsledimo. 

PROMETNA NESREČA S POBEGOM IN TELESNIMI POŠKODBAMI    Na lokalni cesti v Županjih Njivah v bližini naslova Županje Njive 5 je neznani voznik osebnega vozila, svetlo rdeče barve, neznanih registrskih tablic, zaradi vožnje preblizu desnega roba z desnim stranskim ogledalom zadel peško v predel reber, ki je hodila ob levem robu vozišča v smeri Stahovice in je zadobila telesne poškodbe. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba  zapustitev poškodovanca v prometni nesreči brez pomoči. Za razjasnitev okoliščin dogodka policisti pozivajo vse, ki bi karkoli vedeli o trčenju peške, da o tem obvestijo policijo na št. 113 ali Policijsko postajo Kamnik na št. 01 830 31 80.

INTERVENCIJA       
Policisti so v centru mesta v penzionu obravnavali intervencijo, kjer se pijan kršitelj nedostojno vedel do svojih sostanovalcev, kasneje do policistov in zdravstvenega osebja. Zoper kršitelja so bili zaradi njegovega nepredvidljivega napadalnega vedenja uporabljena sredstva za vezanje in vklepanje-lisice. Kršitelj je bil zaradi predhodnega zdravljenja in znakov psihičnih motenj odpeljan v Psihiatrično bolnišnico Begunje.

12.2.2021
DELOVNA NESREČA     
V enem podjetju v Kamniku je prišlo do nesreče pri delu, kjer je delavec na delovnem odru višine 6 metrov opravljal dela z gorilnikom, rezal in odstranjeval profile, zaradi namestitve novih in v nadaljevanju montaže novih dvižnih vrat. Ob odstranitvi tretjega profila je slednji pri padcu na tla, udaril še v premični delovni oder zaradi česar se je oder premaknil tako, da je delavec izgubil ravnotežje in padel skupaj z delovnim odrom na betonska tla in se telesno poškodoval. Delavec pri delu ni uporabljal zaščitnih sredstev  ni imel nameščene čelade in ni bil pripet z varovalno-pozicijskim pasom. Sledi zbiranje obvestil in ustrezen ukrep.

PROMETNA NESREČA   
Tega dne okoli 8.30 ure se je na Regionalni cesti točno med obema križiščema Maistrove ulice in Cankarjeve ceste zgodila prometna nesreča med voznikom osebnega vozila znamke Ford C Max, črne barve in voznico z vozilom znamke Volkswagen Golf bele barve, katera sta se oba peljala po voznem pasu v smeri proti  Kamniku. Med njima je prišlo do trčenja, vendar zaradi nasprotujočih se izjav udeležencev naprošamo voznike, ki bi karkoli vedeli o prometni nesreči, da o tem obvestijo policijo na št. 113 ali Policijsko postajo Kamnik na št. 01 830 31 80.

13.2.2021
PROMETNI DOGODEK 
V Stranjah je prišlo do prometnega dogodka in sicer je reklamno tablo za cvetličarno, ki je bila pritrjena na ograji zaradi močnega vetra odtrgalo in odneslo v vozilo ki se je v tem trenutku pripeljalo mimo in ga poškodovalo. Sledi uradni zaznamek o dogodku.

14.2.2021
POŠKODBA PLANINCA NA GOJŠKI PLANINI
Kamniški gorski reševalci in policisti so bili obveščeni, da si je planinec, ki je hodil po planinski poti iz smeri Gojške planine proti Ravnem zvil levo koleno, zaradi česar se sam ni mogel vrniti v dolino. Člani GRS Kamnik so odšli v akcijo ter poškodovanega planinca po oskrbi zdravnika prepeljali do vozila, kjer je bil s strani prijateljev odpeljan na urgentni blok Kliničnega centra. Planinec je bil ustrezno opremljen in opozorjen na kršitev zakona o nalezljivih boleznih. O dogodku bo napisan uradni zaznamek.   

Vir: Policijska postaja Kamnik

Oglasno sporočilo