Ligo za prvaka odpiramo z domačo tekmo proti Termam Olimia

0
454

Po dolgem premoru se v tekmovalni ritem vrača članska zasedba, ki je svojo zadnjo tekmo odigrala (daljnega) 3. februarja v Novem mestu. Dobre tri tedne premora so fantje poskušali izkoristit za piljenje forme pred začetkom Lige Nova KBM za prvaka ter prihajajoči ABA2 mehurček, ki so bo prihodnji teden odvijal v Sarajevu, BiH. Prvi domžalski nasprotnik po tem daljšem premoru bo ekipa iz Podčetrtka, s katero so Helios Sunsi letos odigrali dve izredno izenačeni srečanji.

V prvem delu državnega prvenstva je vsaka od ekip dobila domači medsebojni obračun. V Podčetrtku so košarkarji Term Olimia slavili po podaljšku s 76:73, v Domžalah pa Helios Sunsi zgolj za točko (68:67). Glavni imeni zasedbe iz Podčetrtka sta dva nekdanja “barvarja”, Sandi Čebular in Simo Atanacković. Prvi dosega povprečno 17,3 točke, 6,1 skoka in 5,3 podaje na tekmo, drugi pa 15,6 točke in 7,1 skoka.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Mislim, da smo v tem vmesnem času dobro delali in se tudi temu primerno pripravili na nadaljevanje sezone. Sicer je težko oceniti, kaj lahko pričakujemo v prvi tekmi, glede na številne povratnike po poškodbah in zadnjo spremembo v igralskem kadru. Smo pa vsekakor dovolj izkušeni, da bomo znali pravilno odreagirati. Cilj je seveda odpreti Ligo za prvaka z zmago.”

Tekma bi prvotno morala biti v soboto, 27. 2., a bo zaradi sobotne poti Domžalčanov v Sarajevo, odigrana en dan prej, v petek, 26. februarja, ob 17.30. Spletni prenos tekme bo na voljo na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

(foto: Gašper Papež)
Oglasno sporočilo