Kronika policijske postaje Domžale (od 15.3. do 21.3.2021)

0
1009

15. 3. 2021
UHAJANJE PLINA IN KD POVZROČITEV SPLOŠNE NEVARNOSTI
Policisti  so  bili  obveščeni o uhajanju plina. Ugotovljeno je bilo, da so delavci  z  bagrom pri kopanju zemlje na dvorišču stanovanjske hiše z žlico bagra prebili cev plinovoda, zaradi česar je začel uhajati plin. Na kraj so bili  poslani  gasilci, ki so zaprli plinovod. Materialna škoda znaša okoli 300   EUR.  Policisti  nadaljujejo  z  zbiranjem  obvestil  in  bodo  zoper
osumljenca   kaznivega  dejanja  povzročitev  splošne  nevarnosti  napisali kazensko ovadbo.

15. 3. 2021
ROPARSKA TATVINA V TRGOVINI
Policisti  so  bili  obveščeni, da je varnostnik pri tatvini ujel storilca, kije  napadel  tudi  varnostnika. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je znani storilec  v trgovini izvršil tatvino šestih čokoladic, ki jih je dal v žepe jopice,  hlač  in  za  pulover.  Navedeno  je opazil varnostnik preko video nadzornih  kamer,  ki je storilca pozval da izroči odtujene predmete, čemur pa  se  je  osumljenec fizično uprl in napadel varnostnika, z namenom da bi
pobegnil,   zato  je  varnostnik  zoper  njega  uporabil  telesno  silo  in osumljenca  zadržal  do  prihoda  policistov  na  kraj.  V  času  fizičnega zadrževanja  osumljenca  s  strani  varnostnika je osumljeni uspel z rokami večkrat  udariti  varnostnika  v  predel obraza, zaradi česar je varnostnik utrpel  lahke  telesne  poškodbe.  Policisti  nadaljujejo  z  delom in bodo osumljencu izdali plačilni nalog ter zoper njega podali  kazensko ovadbo na
pristojno sodišče.

16. 3. 2021
– TATVINA KOLESA
Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini kolesa. Ugotovljeno je bilo, da je storilec  iz  odklenjene garaže odtujil moško gorsko kolo znamke Scott, top Aspect  780,  št.  okvirja  CCEV2098,  letnik  2020,  črne  barve  z zeleno poslikavo,  ter  s tem oškodoval lastnika za okoli 250 €. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

17. 3. 2021
TATVINA TELEVIZORJA
Policisti  so bili obveščeni o tatvini televizorja. Ugotovljeno je bilo, da je  storilec iz odklenjen garaže odtujil rabljeno televizijo znamke LG, ter s  tem  oškodoval  lastnika  za  okoli 100 eur. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 3. 2021
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI

Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini artikla v trgovini. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  iz  predprostora  trgovine  odtujil vrtno garnituro  Decoris  Marbella,  bele  barve.  Policisti  v  zvezi  opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

18. 3. 2021
ZASEG VOZILA

Policisti so imeli v postopku voznika mopeda – dvokolo, ki je le tega vozil brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja. Zaradi navedenega mu je bil moped dvokolo  zasežen  in  z  avto  vleko  odpeljan v hrambo. Zoper voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

20. 3. 2021
TATVINA ARTIKLOV V TRGOVINI

Policisti  so  bili  obveščeni o tatvini artikla v trgovini. Ugotovljeno je bilo,  da  je neznani storilec iz  trgovine izvršil tatvino ženske jakne in dveh ženskih hlač v znesku 160 €. Policisti v zvezi opisanega nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

20. 3. 2021
POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO
Policisti  so  bili  obveščeni  o vlomu v stanovanjsko hišo. Ugotovljeno je bilo,  da  je  neznani  storilec  s primernim orodjem, na vzvod,  poizkušal odpreti vrata terase,  kar pa mu ni uspelo in je od dejanja odstopil, ne da bi  karkoli  odtujil.  S  tem  je lastnika hiše oškodoval za okoli 1.000 €. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

21. 3. 2021
ZASEG PREPOVEDANE DROGE
Policisti  so  imeli  v  postopku  osebo,  katera  je imela v posesti večjo količino  prepovedane  droge.  Policisti bodo zoper osebo na sodišče podali podali  kazensko ovadbo Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

ZAČETEK MOTORISTIČNE SEZONE
Počasi  se  začenja  motoristična  sezona.  Vsem  voznikom enoslednih vozil svetujejo,   naj  bodo  izjemno  previdni,  hitrost  svoje  vožnje  pa  naj prilagodijo  razmeram  na cesti! Vozniki motornih koles in koles z motorjem se  morajo  zavedati,  da  je  asfaltna  površina  še  hladna in ne omogoča optimalne  oprijemljivosti pnevmatik. Poleg tega so zaradi na vozišču lahko prisotne  tudi  udarne  jame  in  veliko peska od zimskega posipa, vozniške sposobnosti  voznikov  motornih  kolesa  pa  najverjetneje še vedno niso na
ravni  lanskih.  Pri  vožnji naj vozniki enoslednih motornih vozil dosledno uporabljajo  zaščitne  čelade,  mopedi  in  motorna  kolesa  pa morajo biti tehnično   brezhibna   in  registrirana.  Ob  ugotovljenih  kršitvah  lahko policisti  izrečejo globo, ob hujših nepravilnosti pa tudi zasežejo motorno vozilo.

Vsem voznikom želimo srečno vožnjo!

OPOZORILO COVID 19
Policisti so beležili več kršitev Zakona o nalezljivih boleznih, za kar so kršitelje opozorili ali jim izdali plačilne naloge s predpisano globo, prav tako pa so podali več predlogov pristojnemu organu zaradi kršitev veljavnih odlokov.

Vse  občane  pozivamo  k  upoštevanju  vseh  veljavnih predpisov in navodil sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni COVID-19, ki so podani s strani pristojnih  ministrstev  in  NIJZ. Prav tako vse občane obveščamo, da je na internetnih   straneh   Policije  (www.policija.si)  objavljena  telefonska številka  za  svetovanje o ukrepih za zajezitev epidemije bolezni covid-19, ki se nanašajo na policijo (telefonska številka je 01 514 70 01, dosegljiva med  ponedeljkom  in  petkom med 8.00 in 16.00 uro) oziroma lahko morebitna
vprašanja naslovite tudi na elektronski naslov info.koronavirus@policija.si
.

OPOZORILO – SAMOZAŠČITA IN KRIMINALITETA
Vse občane pozivamo na večji poudarek pri samozaščitnih ukrepih (zaklepanje vrat  stanovanj,  hiš  in vozil, ustrezno zavarovanje vrednejših predmetov, itd).  Prav  tako  gre posebno pozornost nameniti obiskom neznanih oseb, ki pod  različnimi  pretvezami zbirajo različne predmete oziroma sredstva (ali pa ponujajo različne usluge – električarske storitve, dimnikarske storitve, odvoz materiala, itd), kajti, zaznavamo, da prihaja tudi do tovrstnih oblik kaznivih   ravnanj  (največkrat  nad  starejšimi  osebami),  kjer  storilci zamotijo  oškodovance  (na  zgoraj opisane načine) in nato izvršijo tatvino vrednejših predmetov ali/in denarja iz stanovanjskih objektov.

Policisti  policijske  postaje  Domžale  naprošamo vse, da v primeru pojava kakršnihkoli   posebnosti   (sumljive  osebe,  sumljiva  vozila,  itd)  ali pridobitve  koristnih  informacij,  ki bi pripomogle k ugotovitvi storilcev teh  protipravnih  dejanj,  le  te  sporočijo na Policijsko postajo Domžale (telefonska     številka     01/724-65-80),     na    elektronski    naslov
pp_domzale.pulj@policija.si,  na  brezplačno telefonsko številko 113 ali na brezplačni anonimni telefon številk 080-1200.

Vir: Policijska postaja Domžale

Oglasno sporočilo