Ostajamo mirni in osredotočeni

0
379

Na 82. medsebojni ligaški tekmi z NK Maribor so varovanci Dejana Djuranovića v torek prikazali odlično predstavo in prvič po 13. marcu 2018 slavili v Ljudskem vrtu. Za pomembne tri točke so poskrbeli Šoštarič Karič, Jakupović in Ibričić, že v soboto pa sledi domači obračun s Celjem.

“Z zmago smo zelo zadovoljni! Prvi polčas je tokrat bil izjemen. Tako v napadu kot tudi v obrambi smo bili na zelo visokem nivoju. Ponujeno smo nemudoma izkoristili, pred lastnimi vrati pa smo bili vselej na mestu. Vratar Mulalić nas je v pravem trenutku reševal in s tem ekipi tudi dodal nekaj dodatnega zagona. Veseli nas, da tokrat kljub prejetemu zadetku nismo večkrat klonili. Pobuda je bila v drugem polčasu na strani Maribora, a zadržali smo vse nalete in zasluženo slavili. Gre za zmago, ki je pred zahtevnim zaključkom sezone izjemno dobrodošla,” je po tekmi povedal vidno zadovoljni Janez Pišek, ključni člen zvezne vrste, ki je svoje delo znova opravil z odliko.

Prvi polčas je ponudil kar tri zadetke. Najprej je z glavo po podaji iz kota zadel Sven Šoštarič Karič, hiter protinapad je nato izkoristil Arnel Jakupović, izid polčasa pa je s 40. ligaškim zadetkom postavil Senijad Ibričić: “Tekme v Ljudskem vrtu so vedno posebne. Ko prideš na takšen stadion je občutek pred dvobojem povsem drugačen. Gre za pravi nogometni ambient, zelenica je odlična in pogoji za pravo tekmo so tako na najvišjem možnem nivoju. Prav zaradi tega so dvoboji z Mariborom zanimivi. Letos smo na štirih medsebojnih tekmah videli kar devetnajst zadetkov in ob taksnem načinu igre obeh moštev je to nekaj povsem normalnega. Tokrat smo bili pravi in tukaj je želen rezultat.”

Po tekmi z Bravom je bila to druga aprilska preizkušnja. Do konca sezone jih je ostalo še osem (sedem ligaških in najmanj ena pokalna): “Spopad z Mariborom je bil šele drugi v tem zadnjem delu sezone. Do konca nas čaka še veliko tekem, zato ostajamo mirni, osredotočeni in predvsem ne prehitevamo z napovedmi. Vedno je potrebno iti iz tekme v tekmo, saj si v nasprotnem primeru hitro kaznovan. V soboto bomo zaigrali doma po res dolgem času in tekma s Celjem, ki trenutno ni v formi, a prav zaradi tega velja za še bolj neugodnega nasprotnika, ponuja odlično priložnost za izboljšanje točkovnega izkupička pred novim spopadom z NK Maribor,” je povedal odlični Janez Pišek.

NK Domžale

 

Oglasno sporočilo