Vseživljenska rehabilitacija srčno-žilnih bolnikov

0
201

Koronarna srčna bolezen je še vedno eden najpogostejših vzrokov smrtnosti tako v Sloveniji kot širše. Zdravstveni sistem RS omogoča bolniku ambulantno rehabilitacijo po miokardnem infarktu, ki je omejena na največ tri mesece. Za stabilizacijo zdravja kroničnih bolnikov, njihovo postopno vključevanje v družbo in preprečevanje ponovitvenih dogodkov je potrebna celovita vseživljenjska obravnava.

Koronarni klub Ljubljana (KKL) že od leta 1981 opravlja edinstveno vlogo na področju sekundarne in terciarne preventive z neposrednim delom s kroničnimi bolniki, v katero vključujemo številne strokovnjake s področja kardiologije, kineziologije, psihologije, andragogike in druge.

Celovita obravnava bolnikov, ki jo omogočamo v KKL vključuje: specializirane programe telesne vadbe za srčno-žilne bolnike, individualne in skupinske zdravstvene posvete s kardiologom in dipl. medicinsko sestro, psihoterapevtsko svetovanje, šole zdravega življenja in družabne dogodke skozi celotne leto.

Rehabilitacijska vadba poteka dvakrat tedensko pod strokovnim vodstvom. Prilagojena je starosti in sposobnostim srčno-žilnih bolnikov. Temelji na trikotnem modelu aerobno dinamične vadbe in vključuje: elemente programa G-I-O, elemente za moč, gibljivost hrbtenice in sklepov, ter ravnotežja in koordinacije.

Graf: Program rehabilitacijske vadbe srčno-žilnih bolnikov v KKL

Mnenje naših članov:

 »Po miokardnem infarktu, sem pristal psihično in fizično na tleh. Družina mi je pomagala in našla Koronarni klub Ljubljana, v katerega sem se potem včlanil. Zelo mi je koristil pogovor z medicinsko sestro, kardiologinjo in psihoterapevtko, ki jih nudi Koronarni klub svojim članom. Udeležujem se tudi vodene rehabilitacijske vadbe in GIO programa v klubu.«

»Včlanitev v koronarni klub je bila ena mojih boljših odločitev v življenju. Poleg fizične vadbe sem v koronarnem klubu spoznal tudi ljudi s podobnimi zdravstvenimi težavami, s katerimi se lahko pogovoriš, deliš strahove in izmenjaš izkušnje, kar je neprecenljivo. V primeru pa, da si še naprej v dvomih in ne veš kako naprej, so ti za pogovor in posvet vedno na voljo strokovno usposobljene osebe ali pa so organizirana tematska predavanja. Zato: koronarni klub – iz srca hvala.«

Vsa pojasnila dobite na telefonski številki  059 962 711 od ponedeljka do petka med 9. in 12. uro, ali na sedežu kluba, Štepanjsko nabrežje 381000 Ljubljana.

http://www.koronarni-klub-lj.siwww.koronarni-klub-lj.si
https://www.facebook.com/KoronarniKLUBLjubljana

Vas vabi na predstavitev specializirane metode rehabilitacijske vadbe namenjene vsem z visokimi dejavniki tveganja za bolezni srca in žilja ter srčno-žilnim bolnikom.

Vadba je vodena pod strokovnim vodstvom in poteka  vsak ponedeljek in sredo na lokacijah: 

DOMŽALE – Češminov Park                        KAMNIK – Duplica                                   10.00 – 11.00                                                    8.30 – 9.30

Koronarni klub Ljubljana

Oglasno sporočilo