Zadnjo junijsko nedeljo v Kamniku DP v gorskem kolesarstvu

0
685

Kamnik bo v nedeljo, 27. junija 2021, gostil državno prvenstvo za gorske kolesarje v olimpijskem krosu, dirka pa bo štela tudi za točke slovenskega pokala SloXcup. Prireditelj dirke Calcit Bike Team se po lanski odpovedi Kamniškega krosa zaradi epidemije koronavirusa nadeja novega gorsko kolesarskega spektakla in uspehov svojih tekmovalcev.

Kamnik in Calcit Bike Team sta dirko državnega prvenstva nazadnje gostila leta 2015, ko sta naslova v članski konkurenci osvojila Tanja Žakelj in Luka Mezgec. Prvi Kamniški kros je bil sicer organiziran leta 1996, z vmesnim premorom v letih 1998 in 1999, ko dirke ni bilo, pa je kamniški klub vsako leto gostil najboljše slovenske in tudi tuje tekmovalce, saj so se vmes borili tudi za točke za Mednarodno kolesarsko zvezo UCI. Letošnji 23. Kamniški kros bo petič dirka za državne naslove.

Proga Kamniškega krosa je več ali manj enaka kot leta 2019, ko so v Kamniku nazadnje dirkali. Na progi so vodstvo in tekmovalci kluba ter njihovi starši, prijatelji in drugi podporniki poskrbeli za nekaj manjših popravkov, na nekaterih delih so progo razširili.

Novosti so, da bo prehod čez železniško progo znova na prehodu na Streliški, podaljšanje lesenega mostička na najbolj blatnem delu za Žalami ter tehnični poligon za skupine od U7 do U13, ki ga na DP še ni bilo. Poligon je bil od uvedbe s strani Kolesarske zveze Slovenije v programu dirk le enkrat, lani v Kočevju, letos ga je na tej dirki »odplaknil« močan naliv. Tehnični poligon bomo pripravili pri GŠRM Kamnik.

Čeprav je bilo lansko leto zaradi epidemija koronavirusa za naš šport zelo težko, saj so odpadle mnoge dirke, so gorski kolesarji Calcit Bike Teama na državnem prvenstvu na Črnem Vrhu zelo uspešni. V vseh kategorijah so zbrali sedem naslovov. Majice s slovenskim grbom so si prikolesarili Rok Naglič (člani elite), Boštjan Hribovšek (veterani), Ana Podpečan (veteranke), Maruša Tereza Šerkezi (deklice do 15 let), Maks Majnik (dečki do 13 let), Tajda Šoštarko (deklice do 11 let) in Anamarija Kosec (deklice do 9 let). Glede na formo in odlične rezultate na zadnji dirki v Kočevju ter dodatni motivaciji, ki jo prinaša domača dirka, verjamemo, da bomo na državnem prvenstvu nadaljevali z izvrstnimi rezultati in dali vse od sebe.

Vabljeni ob progo Kamniškega krosa, vse gorske kolesarji in gorski kolesarji si zaslužijo podporo navijačev. Navijače in ljubitelje športa prosimo, da se držijo navodil prostovoljcev in redarjev, ob tem pa upoštevajo veljavne odloke in priporočila pristojnih institucij za preprečevanje širjenja koronavirusa.

Prva dirka bo v nedeljo na sporedu ob 9.00. Ob 12.00 se bodo na progo podale ženske elite in U23, za njimi že ženske U19, U17, veterani in amaterji. Moški elite in U23 bodo startali ob 14.00, za njimi še kategoriji U19 in U17.

O poteku pripravah na dirko bomo obveščali javnost preko spletne strani www.calcit-bike.com ter družbenih omrežij Calcit Bike Team.

PR Calcit Bike Team

 

Oglasno sporočilo