Judoist Luka Lukšič je postal mladinski državni podprvak

0
1069

V soboto, 26.6.2021 so se judoisti Judo kluba Komenda udeležili mladinskega državnega prvenstva in pasovnega državnega prvenstva za leto 2021.

Judo klub Komenda je nastopil s 7 tekmovalci, najbolje pa se je odrezal Luka Lukšič, ki je v kategoriji do 100kg osvojil 2. mesto in naslov državnega mladinskega podprvaka Slovenije.

Luka, tekmovalec, ki je kar dve starostni kategoriji mlajši (U16) od ostale konkurence, je neustrašno pokazal, da je pripravljen tudi na starejše nasprotnike in jim dal veliko dela s svojimi odličnimi borbami. Vrhunsko se je izkazal med mladinci U21. S tremi zmagami se je uvrstil v finale, kjer je premoč priznal samo nasprotniku iz Maribora.

Vsi naši tekmovalci so bili eno ali kar dve starostni kategoriji mlajši (nekateri U16, U18), a so se odlično borili. Ostalim žal ni uspelo priboriti kolajne, a so boljše borbe pokazali na državnem prvenstvu po pasovih, kjer tekmovalci nastopijo v dveh absolutnih kategrijah, ločeno po stopnji pasu. Žiga Klarič je na pasovnem državnem prvenstvu premagal soborca iz svojega kluba Lukšiča in v samem finalu izgubil borbo ter hkrati tudi nov, moder pas. Kljub temu je vseeno osvojil odlično 2. mesto, tik za njim pa Luka Lukšič 3. mesto. Na stopničkah je stal tudi Maj Lokar Gros, ki je med zelenimi pasovi, s svojo zelo lahko kilažo osvojil 1. mesto.

Ponosni smo, da smo lahko že z mlajšimi tekmovalci nastopili na močnem državnem prvenstvu U21 in se vrnili z enim odličnim rezultatom Luke Lukšiča.

REZULTATI:

Državno prvenstvo U21
Luka Lukšič – 2. mesto
Jakob Plantarič – 5. mesto
Brina Frece – 7. mesto
Žiga Klarič – 7. mesto
Brez uvrstitve so žal ostali Maj Lokar Gros, Matej Mally in Luka Žagar.

Državno prvenstvo pasovi
Maj Lokar Gros – 1. mesto
Žiga Klarič – 2. mesto
Luka Lukšič – 3. mesto
Brina Frece – 4. mesto
Matej Mally – 7. mesto
Luka Žagar – 7. mesto
Brez uvrstitve je žal ostal Jakob Plantarič.

Katarina Kumer


 

 

 

 

 

 

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here