33 nekdanjih in aktualnih krvodajalcev iz RKS – OZ Kamnik na izletu

0
746

Majhna pozornost ljudem, ki dobesedno spreminjajo življenja na bolje

Približno 33 nekdanjih in aktualnih krvodajalcev iz RKS – OZ Kamnik se je konec junija družilo na izletu v Zgornji Savinjski dolini. Z izletom v juniju, ko obeležujemo dan slovenskega krvodajalstva in svetovni dan krvodajalcev, se je RKS – OZ Kamnik simbolično zahvalil najzaslužnejšim krvodajalcem, ki s svojo krvjo rešujejo življenja in zagotavljajo, da je preskrba s krvjo v Sloveniji vedno zadostna. Nekateri od njih so kri darovali 50-krat, kar nekaj pa je bilo tudi takih, ki so jo darovali več kot 150-krat. Z darovano krvjo dobesedno spreminjajo življenja prejemnikov na bolje.

Avtobus z izletniki se je najprej ustavil v Nazarjah, kjer so si udeleženci izleta ogledali Muzej gozdarstva in lesarstva, potem pa še cerkev s samostanom klaris. Pot so nadaljevali do turistične kmetije Govc-Vršnik v Robanovem kotu, kjer jih je tudi čakalo kosilo. Domov so se izletniki vrnili v poznih popoldanskih urah.

Med izletniki so bili tudi župan Matej Slapar, predsednik društva Združenje prostovoljnih darovalcev krvi Doberdob Aldo Jarc, član upravnega odbora Armando Jarc in vodja oskrbe krvi pri Zavodu za transfuzijsko medicino dr. Irena Razboršek ter podpredsednik OZ Kamnik in častni občan Kamnika dr. Aleksandar Doplihar.

RK Slovenije

Oglasno sporočilo