Odlični nastopi Calcitovcev na Black Hole Enduru

0
379

Gorski kolesarji v disciplini enduru so minuli konec tedna znova zbrali, tokrat na Koroškem na Black Hole Enduru. Člani kamniškega Calcit Bike Teama so na razmočenem terenu pokazali veliko poguma in bili nagrajeni z odličnimi rezultati.

Ana Inkret je bila tretja v kategoriji U17, Maj Babačič četrti v U17, Matej Osolin peti v U15. Miha Spruk je med masterji 1 vpisal 13. mesto, Jaka Tominšek pa je ostal brez končne uvrstitve.

Bronasta Ana Inkret je po preizkušnji povedala: »Dirka je bila težka, a kljub zahtevnim razmeram zabavna. Na prvem spustu sem padla in se močno udarila v roko, a to ni preprečilo, da ne bi odpeljala še drugega spusta.« Maj Babačič je dejal: »Na tekmi sem užival. Razmere so mi bile pisane na kožo. S prvo vožnjo sem zadovoljen, z drugo malo manj. Dosegel sem 4. mesto. Bila je zanimiva tekma.«

»Po zelo deževni tekmi sem končal na 5. mestu. Imel sem 3 padce, vendar niso bili prehudi, tako da sem lahko nadaljeval dirko brez težav, tehničnih težav tudi nisem imel. Z rezultatom sem res zadovoljen, saj je to moj najboljši rezultat do sedaj,« je sporočil Matej Osolin.

»Že pred tekmo nisem imel dobrih občutkov. Po prvi etapi sem končal na solidnem 6. mestu, kasneje v drugi in tudi zadnji etapi sem malo po startu strgal verigo, prišel sem do cilja traila, a kasneje sem bil diskvalificiran, ker nisem mogel priti do vrha. Drugače mi je proga bila všeč, edino če bi bilo suho, bi bilo boljše,« je svoj tekmovalni dan opisal Jaka Tominšek.

»Letos nam vreme na tekmah ne služi. So pa zato veliko bolj zabavne ter fizično in mentalno zahtevne. Mokra je bila tudi tekma na Koroškem, ki je štela za pokal SloEnduro ter kvalifikacijske točke za EWS v prihodnji sezoni. Tekma je bila dvodnevna, prva letos. To se je najbolj opazilo na zadnji etapi drugega dne, ko noge definitivno niso bile več sveže, tudi kakšen krč se je pojavil.

Čestital bi našim mladim tekmovalcem, ki so ponovno dokazali, da so pravi borci, se znajo peljati v mokrem in uživajo na kolesu,« pa je črto pod tekmovanje potegnil Miha Spruk, ki je sicer vodja Calcitove ekipe v enduru.

PR Calcit Bike Team
Oglasno sporočilo