“Zmaga je popolnoma zaslužena”

0
787

Po Luksemburgu do napredovanja tudi na Finskem! Rumeni bojevniki so na povratni tekmi 2. predkroga kvalifikacij za konferenčno ligo Honko ugnali z 0:1. Mož odločitve na Bolt Areni je bil Arnel Jakupović, ki je mojstrovino demonstriral že v prvem polčasu.

‘Vedeli smo, da bo tekma zelo zahtevna, saj je bila za preboj potrebna zmaga. Na Finsko smo prišli po rezultat in cilj smo dosegli. Dobro smo bili postavljeni in predvsem v prvem delu igre imeli dogajanje pod nadzorom. Bili smo nevarnejši od domačina in hitro dosegli želen zadetek. V drugem polčasu smo nadaljevali z našo igro, nismo se povlekli nazaj, čeprav smo na trenutke malce trpeli, toda fantje so izredno dobro delovali v obrambi in domačin si ni ustvaril veliko priložnosti. Zmaga je tako popolnoma zaslužena,” je povedal strateg rumene družine Dejan Djuranović.

Proti Swiftu sta zadela Žinič in Kait, dva zadetka proti Fincem pa je dosegel Arnel Jakupović: ”Prekinitve odločajo tekme in tudi na to smo se dobro pripravili. Opazili smo, da nam Honka ob takšnih situacijah, kot so prosti streli z razdalje, pušča malce več prostora. Ibričić in Jakupović sta to odlično prepoznala in kar je najpomembneje, tudi kvalitetno izvedla. Natančen udarec z razdalje je bilo res lepo videti.”

Za Djuranovića je to prva evropska sezona v vlogi glavnega trenerja Domžal. Po uspehu v 1. in 2. krogu pa bo sedaj svoje varovance popeljal na Norveško: ”Gre za zelo lep uspeh! Prišli smo v 3. predkrog kvalifikacij za konferenčno ligo, zato je zadovoljstvo ogromno. Tekme si hitro sledijo in že v nedeljo nas čaka ligaški obračun s Sežano. Priprava na nedeljski dvoboj bo zaradi evropskega napredovanja potekala veliko lažje, nato pa se bomo posvetili srečanju z Rosenborgom,” je po zmagi v Helsinkih dejal Dejan Djuranović.

Besedilo: Nejc Berce
Foto: Lado Vavpetič

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here