Gašper si je priplaval naslov državnega prvaka, Nik pa mesto v kadetski reprezentanci

0
995

Gašper in Nik sta zaprla usta tekmecem v najdaljši disciplini 1500 metrov prosto.

Od četrtka 29. 7. do nedelje 1. 8. 2021 je na letnem olimpijskem bazenu na Ravnah na Koroškem, potekalo letno odprto združeno prvenstvo Slovenije 2021. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz 24. slovenskih klubov. Med njimi je barve kamniškega plavalnega kluba Kamnik Calcit, zastopalo 7 plavalk in plavalcev pod budnim očesom trenerja Mihe Potočnika. Za Kamnik so plavali: Žana Peterlin, Taja Vejnovič, Maja Vezenkova, Iza Videc, Nik Peterlin, Gašper Stele in Tevž Štupar.

Gašper Stele je čakal do zadnjega dne na svojo disciplino. V nedeljo popoldan je zbral misli in moči in v disciplini 1500 m prosto ugnal vse tekmece in postal absolutni državni prvak v tej disciplini. Gašperjev uspeh je dopolnil Nik Peterlin, prav tako na 1500 m prosto z drugim mestom, s čimer je dosegel normo in se uvrstil v kadetsko reprezentanco Slovenije.

Na Koroškem so na stopničke stopili še Taja Vejnovič 3. mesto na 800 m prosto. Iza Videc 3. mesto 200 m hrbtno v B finalu in še enkrat Nik Peterlin 2. mesto na 800 m prosto.

Vsi ostali plavalci plavalnega kluba Kamnik Calcit pa so, kot je že v navadi odplavali veliko osebnih rekordov v posameznih disciplinah.

Tekmovanje na Ravnah na Koroškem je bilo zadnje v nizu državnih prvenstev v tej sezoni. Zato naj še enkrat omenimo samo medalje naših plavalcev  iz prvenstev za mlajše selekcije.

 

Dečki/deklice:
Ivana Lukan je osvojila medaljo za 3. mesto na 200 m prsno in 3. mesto 50 m prsno.
Rok Vejnovič  je osvojil medaljo za 3. mesto na 400 m mešano in 3. mesto na 1500 m  prosto.

Ml. dečki/ml. deklice:
Taja Klemen je osvojila dve bronasti medalji. 3 mesto na 100 m hrbtno in 3 mesto na 50 m hrbtno.

Čestitamo vsem nastopajočim plavalkam in plavalcem za dosežene rezultate. Kljub temu, da nimajo dobrih pogojev za treninge, saj se vozijo v Radovljico in Kranj, dva do tri mesece trenirajo na domačem bazenu (odvisno od vremenskih pogojev), se uvrščajo med klubi po rezultatih, v sam vrh!

Zahvaljujemo se staršem, ker verjamejo v otroke, trenerje in vodstvo kluba.

Matjaž Spruk
Foto: Anita Berlisk

 

 

 

 

Oglasno sporočilo

ODDAJ KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here