Svetovno prvenstvo v Kamniku: mlajši člani Slovenije so osvojili srebrno medaljo!

0
464

Na svetovnem prvenstvo za mlajše člane in članice se je pričelo z ekipnimi nastopi. Fantje so tekmovali v Kranju, dekleta pa v Kamniku. Rezultati posameznikov/posameznic so šteli tudi za uvrstitev v kombinaciji posamezno.

V Kamniku se je tekmovanje pričelo že ob 8. uri in je trajalo vse do večera. Med šestimi
igralkami, ki so zastopale Slovenijo, sta bili tudi dve iz našega kluba, Tea Repnik in Lea
Drnovšek. Tea je tudi prva nastopila in podrla 563 kegljev. Kot se je izkazalo na koncu, je bil to tudi najboljši rezultat v naši ekipi. Po nastopih prvih treh igralk je bilo že jasno, da sta ekipi Hrvaške in Nemčije premočni za vse ostale tekmice. Za tretje mesto pa smo videli ogorčen boj med Madžarsko, Slovenijo, Srbijo, Romunijo in Slovaško. Na koncu so tudi z nekoliko športne sreče bron osvojile Madžarke, vsega 18 kegljev pred Slovenijo. Naše bodo sedaj lovile medalje v posamezni konkurenci, ter v parih in v sprintu.

Če smo bili v Kamniku nekoliko razočarani, ker na domačem kegljišču nismo osvojili medalje, pa so nam v Kranju fantje pripravili pravo veselje, saj so v izredno napetem vzdušju osvojili drugo mesto! Za zlatimi Nemci so zaostali za vsega dva keglja! Pred tretjimi Hrvati pa so podrli 12 kegljev več. Po ponesrečenem tretjem nastopu je že kazalo, da smo izgubili vse možnosti na medaljo, potem pa je na sceno stopil vnuk legendarnega Mira Steržaja Miko in podrl 651 kegljev! To je bil na koncu drugi rezultat med posamezniki, Slovenijo pa je vrnil v boj za kolajne. Tudi Nik Predovnik (618) in Denis Pašič (617) sta odigrala izvrstno, žal pa je dva keglja zmanjkalo za zlato. Nova priložnost bo v posamezni konkurenci in pa v kombinaciji, kjer imamo tri fante z lepimi možnostmi za stopničke. Danes so na sporedu tekmovanja v parih.

Spremljajmo napete borbe na YOUTUBE in držimo pesti za naše!

Avtor: Štefan Flerin

Oglasno sporočilo