Praznik občine Lukovica

0
439

Občina Lukovica praznuje svoj praznik na rojstni dan Janka Kersnika, o katerem je življenjsko pot prebrala povezovalka program Helena Urbanija. Osrednja prireditev ob občinskem prazniku je potekala v  petek 3. septembra, v Sončni dvorani.
Slavnostna govornica je bila mag. Olga Vrankar, županja Občine Lukovica. V programu so sodelovali: Godba Lukovica, Manca Špik s svojim bendom in skupina Gadi. Po predstavitvi življenjske poti rojaka Janka Kersnika, je sledil  govor županje, ki je povedala kar nekaj podatkov o delovanju Občine, o investicijah, ter tudi o virusu, ki nam zadnje čase kroji usodo. Običajno se ob prazniku ozremo nazaj in pogledamo v prihodnost in tako je bilo tudi tokrat, saj smo se spomnili velikega moža, a ne samo njega, tudi drugih, ki so bili del zgodovine Črnega grabna. Ob tem je poudarila, da se bomo morali navaditi, da ni več tako kot je bilo in, da bomo morali začeti živeti drugače in z mislijo, da na nas preži virus. Sledila je podelitev naziva častni občan in plaket občine Lukovica. Častna občanka je postala Vera Beguš za njen doprinos k kulturnem in družbenem življenju v občini. Plaketo so prejeli Vladimir Andrejka za dolgoletno delo na področju športa in preventive, Špela in  Matevž Kink za delo na področju kulturnega in družabnega življenja, Drago Markuš za 50 let duhovništva in za njegov prispevek k civilizacijskem in duhovnem napredku občanov in občank, Bojan Gasior za dolgoletno prizadevno vodenje GP Trojane ter nesebično pomoč društvom in organizacijam v občini, športno društvo Krašnja ob 50 letnici delovanja in za izjemen prispevek  k razvoju športa v občini.
Ker v preteklem letu ni bilo osrednje proslave so letos podelili priznanje Naj prostovoljec leta 2019/2021 Lenartu Gerčarju.
Po uradnem delu so zbranim zapeli Manca Špik z  spremljevalnim ansamblom in skupina Gadi. Na koncu so za popotnico in lažjo pot domov poskrbele še kmečke žene in nas tako kot vedno zelo razvajale z dobrotami.

djd

 

Oglasno sporočilo