Športno društvo Sovice: Kljub težki sezoni pogumno stopamo novim izzivom naproti

0
613

Vsi smo močno upali, da bomo po enem letu premagali COVID-19 in se vrnili v normalne življenjske tokove, vendar napovedi žal niso prav nič optimistične. Za nami je najtežja sezona doslej, saj je bilo veliko omejitev in nenehnega prilagajanja spremembam, ki enkrat so in drugič spet niso dovoljevale športno vadbo. Da bi kar najbolje izvedli športne programe, smo trenirali preko Zooma iz domačih prostorov, ter tako ohranjali kondicijo, motivacijo in kar je še veliko pomembneje – stike s prijatelji in trenerji. Marsikateri otrok žal ni bil dovolj motiviran za vadbo preko Zooma, zato smo nekaj članov tudi izgubili. Želimo si, da se septembra vrnejo k Sovicam in nadaljujejo svojo športno pot ter kakovostno preživijo prosti čas – šport je namreč najboljši trening za življenje.

Kljub vsem omejitvam in ob testiranju vseh udeležencev je Cheer zveza Slovenije (CZS) konec junija »v živo« izvedla Državno prvenstvo v cheerleadingu in performance cheeru, kjer so tekmovalke mladinske in članske performance cheer skupine z doseženimi rezultati dokazale, da se z vztrajnostjo, motivacijo in močno željo lahko poseže po odličnih rezultatih:
2. mesto članske cheer jazz skupine
2. mesto članske cheer pom skupine
6. mesto mladinske cheer jazz skupine
6. mesto mladinski cheer pom pari (Brina Udovč in Maša Orehek)
8. mesto mladinske cheer pom skupine
Za otroške kategorije pa tekmovanja »v živo« tokrat ni bilo. Smo pa uspešno izvedli priprave na spletno tekmovanje, ki ga je v juniju organizirala CZS. Tudi najmlajše tekmovalke so komaj čakale, da bodo ponovno oblekle tekmovalne drese in vsaj za nekaj minut imele občutek, da so se tekmovanja vrnila. Skupine so posnele svoje nastope, ki smo jih poslali na zvezo v sodniško oceno. V mesecu marcu in maju sta bili še dve spletni tekmovanji in sicer za mladinske in članske ekipe. Vsi rezultati so dostopni na spletni strani CZS. Rezultati – CZS (cheerleading.si)

Pohvaliti je potrebno delo vseh trenerjev in vodstva društva, ki smo vztrajali, motivirali, obveščali in s strokovnim delom ohranjali športno panogo živo. V težkih pogojih, ko smo bili soočeni s prostorskimi in finančnimi težavami, ko je bilo potrebno dnevno spremljati kaj je dovoljeno in kaj ne, smo iskali rešitve za uspešno in varno realizacijo športnih programov. Zastavljeni cilji so bili doseženi in z optimizmom začenjamo novo sezono, ki bo brez dvoma ponovno prinesla veliko izzivov, vendar bomo z močno voljo preskočili vse ovire.
Zahvala gre tudi staršem, ki so podpirali in spodbujali otroke, da so se tudi v domači sobi udeleževali treningov, kar seveda ni bilo lahko delo. Zavedanje o pozitivnih učinkih telesne vadbe, tako s športnega kot tudi splošno zdravstvenega in psihosocialnega vidika, naj pripelje otroke v še večjem številu nazaj v telovadnice in dvorane. Naj postane Sovica tudi vaš otrok! V svoje vrste pa dvakrat tedensko vabimo tudi mamice, ki želijo poskrbeti za zdravo in gibčno telo.

Urnik in lokacije treningov vseh naših skupin ter prijave so dostopne na spletni strani http://sovice.si/

Tekst: Vesna Gerič

 

Oglasno sporočilo