Pošta Slovenije išče izvajalca za pogodbeno pošto v Stahovici

0
182

Pošta Slovenije si prizadeva, da bi tudi v našem kraju, v Stahovici, zaživela pogodbena pošta Pošte Slovenije. Ker je pred leti v Stahovici že poslovala pogodbena pošta, občani zagotovo že poznate njene prednosti ter ponudbo, ki vam jo pogodbena pošta zagotavlja. 

Pestra ponudba na enem mestu, prihranek časa in daljši odpiralni/delovni čas. Vse to in še več so prednosti, ki jih Pošta Slovenije in njeni pogodbeni sodelavci zagotavljajo svojim strankam. Pogodbena pošta Pošte Slovenije je namreč enakovredna ostalim oblikam poštnih poslovalnic, saj zagotavlja pestro ponudbo storitev na enak način kot ostale pošte. V nekaterih evropskih državah delež pogodbenih pošt že presega 90 odstotkov, v Sloveniji, kjer uspešno posluje že 150 pogodbenih pošt, pa je zaenkrat 30-odstoten.

Enako kot na ostalih poštah, lahko na pogodbeni pošti oddate in prevzamete poštno pošiljko, plačate položnico, dvignete gotovino, kupite znamko, kuverto, paketno embalažo itd. Na nekaterih pa prodajajo tudi srečke in sprejemajo stavne listke za loto.

Pogodbene pošte praviloma delujejo v središču naselja, v pritličju stavbe, imajo urejen dostop za invalide ter parkirne prostore za stranke pogodbene pošte. Kar nekaj pogodbenih pošt posluje v prostorih Pošte Slovenije, ki jih pogodbeniki lahko najamejo ali odkupijo. V teh prostorih  pogodbeniki opravljajo tudi svojo osnovno dejavnost (trgovina, bencinski servis, trafika, cvetličarna, občina, kmetijska zadruga, turistično-informacijska pisarna …), saj je bistvo pogodbene pošte vzporedno izvajanje poštne in osnovne dejavnosti.

Pogodbena pošta je za delo s strankami odprta vseh pet delovnih dni v tednu (od ponedeljka do petka), lahko pa je odprta tudi v soboto. Minimalni tedenski delovni čas je 22 ur. 

Zaposleni na pogodbeni pošti se pred začetkom opravljanja poštne dejavnosti udeležijo izobraževanja in praktičnega usposabljanja na učnih poštah, kasneje pa so jim za morebitno pomoč vedno na voljo tudi zaposleni v Pošti Slovenije.

Dosedanje izkušnje in raziskave kažejo, da so uporabniki poštnih storitev zadovoljni z načinom izvajanja storitev na pogodbenih poštah kot tudi z ostalimi prednostmi, ki jih ta oblika poštne poslovalnice zagotavlja. Pogodbeniki z razširitvijo svoje ponudbe s poštnimi storitvami svojim strankam prihranijo marsikatero pot in čas, ki so ga prej porabile za obisk pošte. Zato ne preseneča zadovoljstvo, ki ga izražajo obiskovalci pogodbenih pošt.

Ta organizacijska oblika predstavlja tudi podporo lokalnemu gospodarstvu, saj podjetjem omogoča opravljanje poštne dejavnosti kot dodatno storitev. Poleg tega dodatnega zaslužka ter konkurenčne prednosti pred tekmeci pa samo izvajanje poštne dejavnosti mesečno zagotavlja tudi stalno plačilo za upravljanje pogodbene pošte.

Pošta Slovenije si prizadeva, da bi tudi v našem kraju, v Stahovici, zaživela pogodbena pošta Pošte Slovenije.

Če želite tudi vi postati del uspešne poštne zgodbe in bi želeli upravljati pogodbeno pošto Pošte Slovenije 1242 Stahovica, pišite na e-naslov PGP.mnenje@posta.si in preverite več informacij na  posta.si. V Pošti Slovenije vam bodo svetovali, kako organizirati delo pogodbene pošte, da bi dosegla optimalne rezultate.

Seznam vseh pošt za katere iščejo poslovne partnerje je objavljen na njihovi spletni strani https://www.posta.si/o-nas/predstavitev/pogodbene-poste.

Besedilo in fotografija: Pošta Slovenije

Oglasno sporočilo