Aktivnosti v Centru za mlade

0
39

RAZSTAVA FOTOGRAFSKEGA NATEČAJA POGLED 2021
V oktobru in novembru je v Centru za mlade Domžale potekal fotografski natečaj POGLED 2021. Odziv na natečaj je bil ponovno zelo dober, rezultat samega natečaja pa je zares odličen, kar lahko z ogledom virtualne razstave (www.artsteps.com/view/615ec15cb3f2562ae3630a83) ali fizične razstave v našem centru v Domžalah ugotovite tudi sami.

Na mladinskem fotografskem natečaju je letos sodelovalo 218 avtorjev, ki so na natečaj prijavili 1537 fotografij. Natečaj je bil sestavljen iz treh tem v sklopu katerih so avtorji lahko prijavljali svoje fotografije. Tematike so bile naslednje: ”Vijuge”, kjer so avtorji v svoj objektiv zaobjeli najrazličnejše vijuge, ki so jih videli okoli sebe; ”Povozil jih je čas”, kjer so se avtorji osredotočali na vse stvari, ljudi, arhitekturo, stvari okoli nas, ki so ostali za nami pozabljeni in jih v modernem življenju skoraj ne opazimo več; tretja tema pa je bila prosta, kar pomeni, da so avtorji lahko prijavili katerokoli fotografijo z najrazličnejšimi tematikami.

Avtorje smo razdelili v tri starostne kategorije: mladi do 15 let, mladi med 16im in 29im letom ter starejši od 30. leta starosti dalje. Največ avtorjev je bilo v prvi starostni kategoriji do 15 let, in sicer 119. V drugi starostni kategoriji je sodelovalo 57 avtorjev, v tretji od 30 let dalje pa 42 avtorjev. V prvi temi ”Vijuge” je svoje fotografije prijavilo 171 avtorjev s 487-imi fotografijami. V drugi temi ‘’Povozil jih je čas’’ je fotografije prijavilo 144 avtorjev s 423-imi fotografijami. V tretji temi, ki je bila prosta, pa je sodelovalo 183 avtorjev s 627-imi fotografijami.

AKTIVNOSTI ZA MLADE
V februarju in januarju poteka v Centru za mlade Domžale veliko zanimivih in raznolikih aktivnosti. Udeležite se lahko vabe pilatesa in se pripravite na smučarsko sezono. Poleg torkovega termina ob 17:30, smo dodali še jutranji četrtkov termin ob 8:00. Ponovno bomo začeli tudi z vadbo joge.

Otroci, stari od 7 do 12 let, se lahko priključijo ustvarjalnim delavnicam, ki potekajo ob četrtkih od 16:00 do 17:00.

Mladi, ki se soočajo z različnimi stiskami se lahko obrnejo na našo svetovalnico za mlade, kjer bodo našli pogovor, podporo in nasvet.

Vsak mesec Center za mlade Domžale organizira tudi kahoot kviz turnir na različne teme. Vsak teden postavimo 20 vprašanj, ob koncu meseca pa objavimo tri zmagovalce posameznega meseca. Priporočamo za večerno napenjanje možganov, še posebej pa, če vas doleti karantena!

Vabimo prostovoljce, ki obvladajo kakšnega od osnovnošolskih ali srednješolskih predmetov (še posebej zaželeni so fizika, matematika in angleščina) in bi radi svoje znanje predajali naprej, da nam pišejo ter sporočijo kateri predmet bi želeli poučevati in s katero starostno skupino, in povezali jih bomo z otrokom.

Otroci pa so vabljeni na učne ure kemije, ki potekajo v skupini, in sicer ob ponedeljkih ob treh za osnovnošolce in ob štirih za srednješolce.

Center za mlade Domžale

Oglasno sporočilo