Nagrada za projekt Park Univerzale

1
484
V začetku lanskega poletja smo v Parku Univerzale skupaj s študenti Fakultete za dizajn otvorili razstavo na kateri so bile predstavljene idejne zasnove oziroma rešitve prenove parka Unverzale. Park je v Domžalah umeščen skoraj v središču mesta, kjer s čudovitimi drevesi predstavlja krasen kraj za oddih in sprostitev. Študenti so se s svojimi projekti predstavljali tudi drugod in omenjeni projekt študentke Maje Marije Križan, pod mentorstvom višjega pred. Benjamina Hafnerja je pravkar prejel nagrado IDA 2021 v kategoriji »Arhitektura«.

»The International design awards« (mednarodne oblikovalske nagrade) – IDA prepoznava in promovira izjemne oblikovalce in njihove vizije, izpostavljajo talente na različnih oblikovalskih področjih in jih z omenjeno titulo tudi nagradijo.

Pod nagrajeni projekt so na fakulteti pripisali: “Park Univerzale predstavlja v mestu Domžale eno od pomembnejših zunanjih dnevnih sob mestnega urbanizma z bogato zgodovinsko in kulturno vsebino iz časov Obervalderjeve tovarne. Mesto Domžale je od nekdaj slovelo po izdelavi slamnikov, ki so jih nosili številni znani ljudje po svetu. Naloga projekta prenove je bila revitalizacija parka ob upoštevanju obstoječih značilnosti parka z bogato strukturo starih dreves, ki se jih ohranja. Maja Križan je zasnovala prenovo parka kot talno preprogo, ki spominja na značilni vzorec pletenja dlamnikov iz katerega se v medsebojnem dialogu v prostor dviga tlakovanje, urbana oprema, zelenje in obstoječa drevesa.”
Iskrene čestitke študentki, mentorju in fakulteti za prejeto nagrado.
Občina Domžale

Oglasno sporočilo

1 KOMENTAR

  1. To dobro prakso bi lahko uporabili pri načrtovanju Kolodvorske, ploščadi pred TUŠ centrom, mostovih (betonskih kolosih)…