Novice iz tabora Calcit Volleyball

0
190

Calcitovke potrdile prvo mesto v Mevzi

Odbojkarice Calcit Volleyja so v tekmi desetega kroga srednjeevropske lige doma premagale Vasas Budimpešto s 3:0 (21, 22, 21). V soboto, 29. januarja, bodo Kamničanke v 18. krogu Sportklub prve odbojkarske lige gostovale v Novi Gorici pri ekipi GEN-I Volley.

Calcit Volley – Vasas Budimpešta  3:0 (21, 22, 21)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 100, sodnika: Kramar Šandl, Vedriš (oba Hrvaška).

Calcit Volley: Pavlović Mori 7, Špoljarič (L), Mihevc 2, Javornik, Radišković 6, Vovk, Brulec Kostić 6, Lenart, Boisa, Janežič (L), Charuk 17, Sillah 19, Zorman, Čižman 1. Trener: Gregor Rozman.

Vasas Budimpešta: Kump, Fabian 1, Bannister 20, Žernovič 5, Török 3, Kiraly-Talas, Juhar (L), Papp, Stankovics (L), Takacs, Kaličanin 3, Bojko 9, Abdulazimova 1. Trener: Ioannis Athanasopoulos.

Pred tednom dni so Madžarke doma izgubile proti zagrebški Mladosti, kar je bil njihov do zdaj drugi poraz v rednem delu srednjeevropske lige, vendar niso nastopile v polni zasedbi. V Kamnik so prišle z vsemi najboljšimi, vendar so bile domače odbojkarice boljše v vseh elementih odbojkarske lige, tako da so si praktično že zagotovile prvo mesto po rednem delu tekmovanja. Do konca rednega dela jih čaka še preložena tekma v Kašteli, ki bo na sporedu 3. februarja in domača tekma z zagrebško Mladostjo, 9. februarja.

Odbojkarice Vasasa so v prvem nizu po dveh zaporednih točkah Taylor Bannister povedle s 3:0, vendar so Kamničanke s petimi zaporednimi točkami, zadnjo je dosegla Lucille Charuk, že pobegnile za dve točki (5:3). Z dvema zaporednima asoma Fatoumatte Sillah so domače odbojkarice gostjam pobegnile za tri točke (10:7), tudi po polminutnem odmoru Ioannisa Athanasopoulosa pa ni prišlo do preobrata. Domače odbojkarice so po točki Olivere Brulec Kostić povedle že s 16:11, do manjšega padca zbranosti pa je prišlo po štirih zaporednih točkah gostij. Vendar do napete končnice ni prišlo, kajti na servis Sillah so Kamničanke prišle do štirih točk prednosti (20:16), ko so jih ohranile do konca niza. Zadnjo točko za vodstvo z 1:0 je dosegla Brulec Kostićeva.

Tudi v drugem nizu je bila domača ekipa tista, ki je prva prišla do nekaj večje prednosti, ko je Eva Pavlović Mori na mreži presenetila gostujočo obrambo. Kamničanke so povedle z 8:5, dober servis Andjelke Radišković pa je prav tako na mreži izkoristila Charuk (12:8). Z asom Ayshan Abdulazimove so se Madžarke domačinkam še približale na točko zaostanka (13:14), vendar so slovenske državne in pokalne prvakinje na servis Pavlović Morijeve spet prišle do varnih plus štiri (17:13). Še bližje vodstvu z 2:0 v nizih so bile domače odbojkarice po novi točki Charukove (21:16), toda po dveh lastnih napakah so se jim gostje približale na točko zaostanka (20:21). Tudi z malo srečo so Kamničanke po napadu Sillah prišle do treh zaključnih žog, Gambijka v dresu Calcit Volleyja pa je izkoristila drugo zaključno žogo.

V tretjem nizu sta bili ekipi izenačeni do osme točke, na servis Brulec Kostićeve pa so domače odbojkarice madžarski ekipi pobegnile za pet točk (13:8). Še naprej je odlično delovala naveza Pavlović Mori – Charuk, v napadu je bila učinkovita tudi Sillah, vse to pa je ob dobri igri v obrambi Kamničankam prineslo občutnejšo prednost. Ko je Radišković s svojim prvim asom na tekmi vodstvo domače ekipe povišala na šest točk (15:9), je gostujoči trener vzel še svoj drugi polminutni odmor, s še tretjim »varanjem« v tretjem nizu pa je novo točko dosegla še Pavlović Mori. Vendar se je prednost domače ekipe še pred vstopom v končnico niza stopila, kajti z delnim izidom 5:0 je Vasas izenačil izid na 19. točki, po polminutnem odmoru Gregorja Rozmana pa je Bannister Madžarke popeljala do minimalnega vodstva. Vseeno do napete končnice ni prišlo, kajti na servis Katje Mihevc je kapetanka domače ekipe Brulec Kostić Kamničankam zagotovila štiri zaključne žoge za končno zmago. S svojo 17. točko jo je potrdila Lucille Charuk, ki se je lahko pohvalila s kar 84-odstotno uspešnostjo v napadu.

Izjava po tekmi

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Glede na vse težave, ki smo jih imeli od finalne tekme pokala Slovenije do danes, so dekleta odigrale zelo dobro tekmo. Manjšo krizo smo imeli le v tretjem nizu, ko smo vodili že z 19:14, ko smo naredili nekaj nepotrebnih napak, ampak to se dogaja. To je po eni strani razumljivo, po drugi strani pa signal in opozorilo, kaj bo treba še popraviti na naši igri. Veselim se zmage, ampak ta zmaga še ne pomeni nič, vemo, kaj moramo, kaj nas še čaka in na to se moramo pripraviti.«

_____________________________________________________________________

Kamničani do pomembne zmage v Myjavi

Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 17. kroga srednjeevropske lige v gosteh premagali Spartak Myjavo s 3:1 (-17, 20, 26, 24). Svojo naslednjo tekmo bodo Kamničani imeli 5. februarja, ko bodo v preloženi tekmi 14. kroga srednjeevropske lige gostovali v Pliberku pri ekipi Aich/Dob, tekma se bo začela ob 19. uri, dan pozneje pa bodo v svoji dvorani v 15. krogu Sportklub prve odbojkarske lige, ob 20. uri, gostili Panvito Pomgrad.


Spartak Myjava – Calcit Volley  1:3 (17, -20, -26, -23)

Myjava – Mestna športna dvorana, gledalcev 100, sodnika: Grabovsky, Kovač (oba Češka).

Spartak Myjava: Pollak, Watzka 6, Šima (L), M. Zeman 12, Konc 24, Bartak, Ochodnicky (L), Pokopec 13, Valo 4, Mačuha 10, Ryzman, O. Zeman. Trener: Martin Pipa..

Calcit Volley: Kos, Hribar (L), Bregar 13, Purić 13, Kosmina 9, Gasparini 17, Plot, Brulec 6, Beravs, Mujanović 8, Pavlović15. Trener: Matija Pleško.

V soboto so varovanci Matije Pleška v srednjeevropski ligi prišli do pomembne zmage nad zagrebško Mladostjo v boju za uvrstitev na zaključni turnir, vendar je bila to šele prva od petih zaključnih žog. Drugo so imeli nocoj v Myjavi, pri ekipi, ki je do zdaj v tem tekmovanju v enajstih tekmah zmagala trikrat, praznih rok pa je med drugim ostala tudi na gostovanju v Kamniku, kjer je bilo 3:0 za Calcit Volley, ki je na Slovaško prišel brez Jana Klobučarja in Tommija Siirilä.

V začetku uvodnega niza so domači odbojkarji po dveh zaporednih blokih, zadnjega je dosegel Dominik Valo povedli z 8:5. Z asom Jana Brulca so se jim po polminutnem odmoru Matije Pleška Kamničani približali na točko zaostanka (8:9), toda domačini na servis Patrika Pokopca dosegli tri zaporedne točke, zadnjo z asom in povedli že s 15:9. Pleško je vzel še svoj drugi polminutni odmor, toda tudi po njem ni prišlo do preobrata. Pokopec je še z enim asom vodstvo domače ekipe povečal na 22:16, vodstvo z 1:0 v nizih pa je s prvo zaključno žogo potrdil prav Pokopec.

Tudi v drugem nizu so prvi do dveh točk prednosti prišli domači odbojkarji, ki so po dveh gostujočih napakah vodili s 6:4. Z dvema točkama so vodili še pri izidu 13:11, toda po polminutnem odmoru Pleška so Kamničani z uspešnim napadom Dika Purića povedli s 14:13, z asom Gasparinija 16:14, po novi uspešni napadalni akciji kamniškega kapetana pa z 18:15. Pred vstopom v končnico niza so se jim Slovaki še približali na točko zaostanka (18:19), vendar se je nato z dvema blokoma izkazal Danilo Pavlović, Kosmina je poskrbel za prvo od štirih zaključnih žog za izenačenje v nizih, že prvo pa je izkoristil Purić.

V tretji niz so kamniški odbojkarji vstopili z vodstvom 3:0, na tretji točki pa sta bili ekipi že skupaj. Vendar so bili v nadaljevanju niza večinoma v prednosti Kamničani, ki so pred vstopom v končnico po asu in uspešnem napadu Purića spet domačinom pobegnili za tri točke (21:18). Na 23. točki je Matuš Konc, najbolj učinkovit igralec domače ekipe izid izenačil, v napeti končnici pa je Purić z asom le potrdil vodstvo Kamničanov z 2:1 v nizih.

Z blokom Filipa Mačuhe so odbojkarji iz Myjave v četrtem nizu povedli z 9:5, po polminutnem odmoru pa je Pleško v igro namesto Gasparinija poslal Nika Mujanovića. Do preobrata so Kamničani prišli na servis Purića, ko so zaostanek treh točk (8:11) spremenili v vodstvo s 13:11. V izenačenem nadaljevanju si nobena ekipa ni priigrala več kot dveh točk prednosti, goste pa je z uspešno igro v napadu reševal prav mladi Mujanović, ki je dosegel kar sedem zaporednih kamniških točk. Od tega tudi en as in blok. V še eni napeti končnici je Purić s svojim četrtim asom na tekmi priboril dve zaključni žogi za končno zmago, drugo je nato realiziral Pavlović.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Klemen Brumec

Oglasno sporočilo